dimitris kontoleon astikon kythira

Παρέμβαση στα όσα παρακολούθησε στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Kythera.News κάνει ο επικεφαλής της ελάσσωνος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κοντολέων:

«Παρακολουθώντας την διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την παρουσίαση “New Deal” με πρωτεργάτες τους κύριους Μιχαλακακη, Κορωναίο και Τριφύλλη, εβγαλα ορισμένα συμπεράσματα που νομίζω ότι θα είναι χρήσιμα για οποιαδήποτε πλέον κουβέντα, συζήτηση θα γίνεται και θα αφορά την πρόοδο και την εξέλιξη των νησιών μας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους ομιλητές που έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να γίνει μια κουβέντα υψηλού επιπέδου που δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε ή να συμμετέχουμε συχνά. Δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς σε αυτά που ειπώθηκαν, άλλωστε ήταν όλα ενδιαφέροντα, οφείλω όμως να σταθώ στο γεγονός ότι τα νησιά μας διαθέτουν ανθρώπους που πραγματικά και έξω από κομματικές ταυτότητες μπορούν να σταθούν αρωγοί στην πρόοδο και την ευημερία όλων μας.

Η συζήτηση, ο διάλογος, η κατάθεση απόψεων, με γνώση και επιχειρήματα έχουν στόχο να λύσουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν.

Επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι όπου δεν υποβόσκουν οι προσωπικές φιλοδοξίες, συμφέροντα και φυσικά τα προεκλογικά τερτίπια αυτές οι συζητήσεις έχουν ξεχωριστή σημασία και νόημα. Ελπίζω να έγινε η αφετηρία έτσι ώστε από εδώ και στο εξής να θέσουμε στόχους να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας, να εξελιχθούμε μέσα σε ένα καινούργιο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν και ελπίζω την επόμενη φορά να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι και κυρίως οι θεσμικοί άρχοντες του νησιού.

Υ.Γ Δύο σοβαρα θέματα που προτείνω να ενταχθούν στην επόμενη συζήτηση – κουβέντα:

Είναι για το πώς τα νησιά μας θα είναι έτοιμα να διαχειριστούν αλλά και να αξιοποιήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις νέες τεχνολογίες που έχουν μπει στη ζωή μας και κυρίως τα επόμενα χρόνια που θα κυριαρχήσει ο ψηφιακός κόσμος.

Επίσης για το πώς οφείλουν οι διοικητικοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμπεριφερθούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε  σχέση με τον νέο εκλογικό νόμο που κάνει ακόμα πιο δημαρχοκεντρικούς τους δήμους και καταργούν την απλή αναλογική».

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστουμε Δημητρη, και για την συμμετοχη και για τα σχολια.
    Και ειμαστε απολυτα συμφωνοι για το θεμα της ψηφιακης τεχνολογιας, ειναι αναποσπαστο κομματι της αναπτυξης. Αναφερθηκε στη συζητηση και το εθεσε και μετ επιτασεως ο Ζαχαριας ο Μπαβεας (που ειναι και ειδικος επιστημονας του χωρου). Ελπιζω οταν με το καλο μπορεσουμε να συζητησουμε το θεμα των υποδομων θα εχουμε περισσοτερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 2 =