Π.Ο.Υ.: Να μην χρησιμοποιείται η ρεμδεσιβίρη για την θεραπεία του covid-19

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει αποτέλεσμα στην θεραπεία ασθενών με covid-19 και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει τα νοσοκομεία να χρησιμοποιούν την ρεμδεσιβίρη, αποφάνθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι νέες κατεθυντήριες γραμμές του Π.Ο.Υ., δεν είναι πάντως δεσμευτικές για τους γιατρούς, μιας και τα δεδομένα που συνεχώς προστίθονται, μπορεί να αλλάξουν την κλινική εμπειρία για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Οι συμβουλές της αρμόδιας επιτροπής του ΠΟΥ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal” (BMJ), βασίζονται κυρίως στη μεγάλη κλινική διεθνή δοκιμή Solidarity σε περισσότερους από 7.000 νοσηλευόμενους ασθενείς, στην οποία δεν παρουσιάστηκαν σημάδια ίασης σε όσους είχε χορηγηθεί ρεμδεσιβίρη.

Να θυμίσουμε ότι η ρεμδεσιβίρη, η οποία χορηγείται ενδοφλέβια, είχε πάρει επείγουσα έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), προκειμένουν να χορηγηθεί στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την περίοδο που αυτός νόσησε με κορονοϊό.

Ο καθηγητής Πίτερ Χόρμπι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στη «Γκάρντιαν» ότι η χρήση της ρεμδεσιβίρης -η οποία χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες- στην πανδημία πρέπει να αναθεωρηθεί. Παραμένει ασαφές, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει παραγγείλει 500.000 δόσεις της ρεμδεσιβίρης, αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Άλλα παλαιότερα και φθηνότερα φάρμακα όπως το στεροειδές δεξαμεθαζόνη έχουν δείξει πιο ουσιαστικά οφέλη σε ασθενείς με σοβαρή Covid-19, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:07:39

Ε. Χαρχαλάκης: Η επιδοματική πολιτική για γιατρούς και εκπαιδευτικούς δεν είναι δουλειά της Αυτοδιοίκησης

Στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών υποδομών και...

Έφυγε στα 99 του χρόνια ο Δημήτρης Λουράντος (Σπυρίδος)

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο συμπατριώτης μας Δημήτρης...

Κουκλουτζάς, Altındağ (Kokluca) 

Ακολουθεί ένα κείμενο από την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας...

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Έσπασε» το φράγμα των 2.400 μονάδων με ώθηση από ΕΚΤ και διεθνές κλίμα

Σε τροχιά ισχυρής ανόδου κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img