Την εκτίμηση ότι τα Κύθηρα παρουσιάζουν μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου λίγο καλύτερη εικόνα όσον αφορά την τουριστική κίνηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, εξέφρασε ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής του νησιού Παναγιώτης Γιαννιώτης.

Ο κ. Γιαννιώτης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ3 και στην εκπομπή “Ώρα Θερινή”, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να καταστούν τα Κύθηρα προορισμός 4 εποχών, κάτι «όχι ιδιαίτερα εύκολο» όπως είπε, αλλά όχι ακατόρθωτο αν λάβουμε υπόψη ότι «άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο πάνε πολύ καλά, χάρη σε δραστηριότητες όπως τα μονοπάτια».

Ο κ. Γιαννιώτης εστίασε στις υποδομές εναλλακτικού τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στο Τσιρίγο, δίνοντας έμφαση στις καταδύσεις και το θαλάσσιο καγιάκ.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «καταπληκτική ενδοχώρα» του νησιού, με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα διάσπαρτα μνημεία, τα ενετικά κάστρα, τις πηγές και τους καταρράκτες, ενώ έδωσε έμφαση στην γαστρονομία που «πάει πολύ καλά», λόγω των «εξαιρετικών τοπικών προϊόντων», όπως τα λαδοπαξίμαδα και το μέλι.

Για το τέλος, αναφέρθηκε και στις ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτουν μια «μεγάλη γκάμα» καταλυμάτων, από απλά δωμάτια μέχρι ξενοδοχεία 4 αστέρων. Υπενθύμισε, δε, τους τρόπους συγκοινωνιακής πρόσβασης στο νησί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κυθήρων μέσω Καλαμάτας που ενεργοποιείται από 01/01/23.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 1 =