Πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2023 η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Μελών των 14 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Διαβάστε το δελτίο.

Σε πανηγυρικό κλίμα η Ορκωμοσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21-12-2023 η προβλεπόμενη από το Νόμο ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Μελών των 14 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Η τελετή έγινε στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» του Κυθηραϊκού Συνδέσμου και ομολογουμένως ήταν άψογα οργανωμένη, ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, που απηύθυνε ευχές προς το Δήμαρχο και όλους τους εκλεγμένους για καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους. Προηγήθηκε σύντομο καλωσόρισμα και ενημέρωση από την Προϊσταμένη του Δήμου κα. Πολυξένη Αλεζίδου, αναφορικά με την διαδικασία και τα προβλεπόμενα της ορκωμοσίας, ενώ όλοι οι αιρετοί υπέγραψαν το σχετικό Πρακτικό, που θα αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εκ μέρους της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, όλοι οι αιρετοί έλαβαν ως ευλογία μια εικόνα της προστάτιδος των Κυθήρων Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Ενώπιον του Δημάρχου έδωσαν την προβλεπόμενη διαβεβαίωση οι αιρετοί που επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ πιάνου από τον Κυθήριο πιανίστα κ. Αλέξανδρο Κυριακόπουλο, που διαπρέπει στη Βοστώνη των ΗΠΑ και ταξίδεψε μετά από παράκληση του κ. Δημάρχου, ειδικά για να συμμετάσχει στην ορκωμοσία, καταχειροκροτούμενος και καθηλώνοντας τους παριστάμενους με τη δεξιοτεχνία του στην κλασική μουσική.

Η εκδήλωση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τα τοπικά ΜΜΕ.

Το απόγευμα της 02/01/2024, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μετά από πρόσκληση του πρωτεύσαντος σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη, προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο του καθώς και τα αιρετά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής για τα επόμενα 2,5 έτη, ήτοι το ήμισυ της δημοτικής θητείας (30 μήνες).

 Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην οποία ανήκει η θέση του Προέδρου του Δ.Σ., θα προταθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

 Οι Αντιδημαρχίες θα ανακοινωθούν την 01-01-2024.

Η ομιλία του Δημάρχου

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − 14 =