Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού περιστατικού για όλους μας. Επίσης εύχεται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες του δυστυχήματος.

Δυστυχώς όλοι εκ των υστέρων ψάχνουν τις αιτίες ενός τέτοιου περιστατικού και λέμε περιστατικού καθώς ατύχημα δεν λέγεται.

Ο λόγος που δεν είναι ατύχημα είναι ότι έχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη χώρα για κάτι τόσο τραγικό. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Ή μάλλον θα έπρεπε να είναι.

Όταν οι συνδικαλιστικοί φορείς του τομέα των μεταφορών γενικότερα, αλλά  και της ΟΣΥΠΑ ειδικότερα, επί σειρά ετών φωνάζουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό(ειδικότερα στην ΥΠΑ η τελευταία πρόσληψη ήταν πριν 15 χρόνια με 100 συνταξιοδοτήσεις κάθε χρόνο) αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με ανακοινώσεις, καταγγελίες και απεργίες δίχως την παραμικρή ευαισθησία όλων για τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς η εκάστοτε πολιτική ηγεσία σιωπά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο σύνολό τους θέτουν τις φωνές μας στο αθόρυβο και οι δικαστικές αρχές σε συνέχεια των αγωγών της πολιτείας κατά των συνδικαλιστικών φορέων βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις αντιδράσεις των εργαζομένων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, εφαρμόζοντας αυστηρά το γράμμα του νόμου αλλά μη εξετάζοντας τη σοβαρότητα και τον κίνδυνο που αναφέρουν οι λόγοι.

Όταν όμως έρχεται ένα «ατύχημα» τότε είναι οξύμωρο να αναζητούμε τις ευθύνες, τις οποίες γνωρίζουμε όλοι ήδη. Σιωπούμε τις φωνές των συνδικαλιστικών φορέων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά παραμερίζουμε την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και τη βαθμολόγηση της σοβαρότητας των προβλημάτων. Ας προσπαθήσουμε όλοι σαν κοινωνία να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα καθώς στις αερομεταφορές έχουμε να κάνουμε με δευτερόλεπτα λάθους και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει τη δέουσα σημασία. Όχι άλλη ανοχή…

Όπως είπε και ο Θουκυδίδης

«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                           O Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου                                                                  Μηνάς  Κώστας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + twenty =