metro-athina

Σοκ και αποτροπιασμό, προκαλούν οι σκηνές από τον άγριο και άνανδρο ξυλοδαρμό 45χρονου σταθμάρχη του μετρό από τραμπούκους, μέσα στον σταθμό της Ομόνοιας.

Η επίθεση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, 13/01/21, σε συρμό του μετρό, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια. Συγκεκριμένα, στην αντίληψη του υπαλλήλου, υπέπεσαν δύο νεαρά άτομα που δεν φορούσαν μάσκα και επιπλέον είχαν τα πόδια ανεβασμένα στα απέναντι καθίσματα. Στην ευγενική παρατήρηση του ιδίου, να συμμορφωθούν με τους κανόνες υγιεινής και να συμπεριφερθούν ευπρεπώς, οι δύο νεαροί τον εξύβρισαν.

Στην συνέχεια – και σύμφωνα με δηλώσεις του σταθμάρχη στο Μοναστηράκι, Άκη Πάστρα, σε ενημερωτική εκπομπή – , ο συρμός έφτασε στον σταθμό της Ομόνοιας, όπου αποβιβάστηκαν και οι 3 (ο υπάλληλος και οι 2 άγνωστοι). Εκείνοι τότε, περίμεναν υπομονετικά να αδειάσει η αποβάθρα από κόσμο και να αναχωρήσει ο συρμός και ακολούθως επιτέθηκαν στον 45χρονο, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν με κτηνώδη μανία (με κλωτσιές και γροθιές) σε όλα τα μέρη του σώματος πριν τραπούν σε φυγή.

Ο σταθμάρχης διακομίστηκε σε νοσοκομείο και ακολούθως πήρε εξιτήριο, με «παράσημα», σπασμένα πλευρά και δύο κατάγματα. Σύμφωνα με τον κ. Πάστρα, ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση στο μετρό, με αποτέλεσμα οι εκεί εργαζόμενοι να νιώθουν πλέον έντονο «τον κίνδυνο και την απειλή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ίδιου του παθόντος, οι δύο θρασύδειλοι έδρασαν με σχέδιο και τον αιφνιδίασαν, χτυπώντας τον πισώπλατα. Οι Αρχές μάλιστα, θεωρούν πως οι νεαροί πιθανώς να είναι σεσημασμένοι και στρέφουν τις έρευνές τους προς αυτή την κατεύθυνση. Το υλικό από τις κάμερες του σταθμού, έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ η Αστυνομία αναζητά και οπτικό υλικό από κάμερες εκτός του μετρό.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, έκανε λόγο ότι υπάρχει security στο μετρό αλλά όχι σε κάθε σημείο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει μόνιμη δύναμη σταθμευμένη της Αστυνομίας που μπορεί να επιληφθεί στο σταθμό του Mετρό, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός. «Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό που έγινε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας τον τελευταίο χρόνο στο Μετρό, σημειώνοντας πως «επεξεργαζόμαστε νέο σχέδιο για την ασφάλεια με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Θα συλληφθούν»

Το πρωτοφανές στην αγριότητά του περιστατικό, κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, πήρε θέση για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από αρνητές της μάσκας στο μετρό Ομονοίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι δράστες της επίθεσης στον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ θα συλληφθούν.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 19 =