omofona-dektes-apo-tin-kede-oi-eisigiseis-charchalaki

Κατά το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. της 19ης/7/2021, ο Δήμαρχος Κυθήρων/Αντικυθήρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της Κ.Ε.Δ.Ε. εισηγήθηκε σειρά νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων που στοχεύουν στην βελτίωση λειτουργίας των νησιωτικών Δήμων της Χώρας. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και οι σχετικές προτάσεις που θα υποβληθούν στην Κυβέρνηση προς νομοθέτηση, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1. Την ανάγκη άμεσης προκήρυξης προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (συμπληρωματική 3Κ) για τους περίπου 70 Δήμους που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία του 2017.
2. Την πραγματοποίηση προσλήψεων στα Κ.Ε.Π. των νησιωτικών Δήμων χωρίς τους περιορισμούς της πρόσφατης προκήρυξης που απέκλεισε δεκάδες Δήμους.
3. Την πρόσληψη Ιδιαίτερου Γραμματέα Δημάρχου χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ν.3584/2007.
4. Την πρόσληψη ενός Επιστημονικού Συνεργάτη σε κάθε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν.3584/2007.
5. Την αλλαγή του τρόπου κατηγοριοποίησης των μικρών και μεσαίων νησιωτικών Δήμων, που όπως ισχύει σήμερα θίγει τους Δήμους Κυθήρων, Σπετσών, Μήλου, Σκοπέλου και Πόρου που είναι οι μόνοι που δεν λαμβάνουν την ετήσια ειδική χρηματοδότηση νησιωτικότητας.
6. Την καταστατική θέση των αιρετών.
7. Την τεχνική υποβοήθηση των νησιωτικών Δήμων προκειμένου να μπορούν αυτόνομα να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ κ.λπ.

Σχετική ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της Κ.Ε.Δ.Ε., Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − eight =