Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί» για την δραστηριότητάς της στο μείζον θέμα της ύδρευσης των Κυθήρων. Διαβάστε παρακάτω.

Ζαχαρίας Σουρής

Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων                             

Κύθηρα 09 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα προβλήματα στην υδροδότηση οφείλονται στον λάθος σχεδιασμό και την έλλειψη πολιτικής βούλησης»

Την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων και τις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης στο Διακόφτι  επισκέφθηκαν αντιπροσωπείες της παράταξης «Όλοι Μαζί».

Στην συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία επικεφαλής ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Σουρής και συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Έλενα Μαγείρου, Νίκος Μαγουλάς, Πάρις Γεωργιλάς και Θεόδωρος Ζαντιώτης.

Στο Διακοφτι τον Ζαχαρία Σουρή πλαισίωναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαγουλάς και Ιππόλυτος Πρέκας.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Στάθη και εργαζόμενους τους οποίους ευχαριστούμε πολύ και αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους.

Το θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση είναι η ύδρευση και το αν η σημερινή Δημοτική Αρχή μπορεί να εγγυηθεί ότι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου δεν θα υπάρχουν διακοπές ενώ η ποιότητα του νερού θα είναι η ενδεδειγμένη… Δυστυχώς η εκτίμηση της αντιπροσωπείας του «Όλοι Μαζί» είναι ότι λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και σωστού σχεδιασμού (καθυστερήσεις σε πολλά έργα) δεν είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη υδροδότηση των οικισμών των νησιών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις γεωτρήσεις, ορισμένες από τις οποίες λειτούργησαν τις τελευταίες ημέρες… Επίσης επισημάνθηκε το πρόβλημα με την κλοπή νερού και τη μη πληρωμή λογαριασμών.

Οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης στο Διακόφτι ετέθησαν σε λειτουργία έστω και πολύ καθυστερημένα, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της αφαλάτωσης στην Αγία Πελαγία…

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης δεν είναι η καλύτερη (περίπου 200 από τα 450 χιλιόμετρα αγωγών είναι παλαιού τύπου και δεν έχουν αλλαχθεί). Τα θετικά βήματα που έχουν γίνει (οθόνη τηλεμετρίας κλπ) και η αυταπάρνηση των εργαζομένων δεν επαρκούν για να καλύψουν τα λάθη της δημοτικής Αρχής.

Στη συνάντηση στην Τεχνική Υπηρεσία συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν έργα ανάπλασης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη άριστης λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε.

Μετά την συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Σουρής δήλωσε:

«Η επίσκεψη μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνδέεται και με τη νέα στρατηγική που εμείς θέλουμε να φέρουμε στα νησιά μας στα θέματα υποδομών. Να λειτουργούμε προληπτικά, να λαμβάνουμε εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να μην τρέχουμε εκ των υστέρων να «μπαλώσουμε» τις τρύπες σε έναν ελλιπή σχεδιασμό. Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και να μην είμαστε σίγουροι για την επάρκεια ποιοτικού νερού και τη σωστή λειτουργία του δικτύου.

θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό της Τεχν. Υπηρεσίας για την ευσυνειδησία τους και τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν για να καλύψουν τις ελλείψεις νερού σε πολλούς οικισμούς του νησιού μας.

Εμείς θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους εργαζόμενους στον Δήμο και τους κατοίκους, θα ακούμε τις προτάσεις τους και θα ασκούμε τις βέλτιστες πρακτικές. Η ύδρευση, η καθαριότητα, οι αποχετεύσεις και βεβαίως οι αναπλάσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνισμό και αυταρχισμό του οποιουδήποτε «παντογνώστη».

Ζητάμε από τον Κυθηραϊκό λαό την εντολή για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − eleven =