zaharias-souris

Με τοποθέτηση εφ’ όλης της ύλης η παράταξη «Όλοι ΜΑζί» απευθύνεται στον Δήμαρχο Κυθήρων για περιβόητες ωριμάνσεις της δεκαετίας. Διαβάστε το δελτίο.

«Να μην σαπίσουν τα έργα πού ωριμάζουν για 9 χρόνια»

Κύθηρα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Να μην σαπίσουν τα έργα πού ωριμάζουν για 9 χρόνια»…

-Η παράταξη μας «Όλοι Μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συμπολίτες μας της Θεσσαλίας που πλήττονται από τις φονικές πλημμύρες. Καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να στηρίξουν όλες τις ενέργειες αλληλεγγύης στους πληγέντες κατοίκους.

-Ταυτοχρόνως σημειώνει την ανάγκη να ξαναδούμε το θέμα των υποδομών στα νησιά μας λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Είναι απολύτως σαφές ότι πλέον η ασφάλεια των πολιτών ανάγεται σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Η παράταξη μας έχει ήδη καταθέσει δημοσίως το πλήρες πρόγραμμα της στο οποίο εμπεριέχονται και μέτρα αναβάθμισης και ελέγχου όλων των κρίσιμων υποδομών. Κτίρια, οδικό δίκτυο, αεροδρόμιο, λιμάνι, αντιπλημμυρικά έργα, ύδρευση, αποχέτευση, πρέπει να επανελεγχθούν σχολαστικά και οι όποιες ελλείψεις ή ανάγκες επισκευών να δρομολογηθούν τάχιστα. Επίσης να ενισχυθούν οι δομές και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας.

-Στις «κρίσιμες υποδομές» εμείς εντάσσουμε τα δίκτυα επικοινωνιών, ύδρευσης και ενέργειας τα οποία πρέπει να αναβαθμιστούν και να λειτουργούν σε όφελος των κατοίκων. Ειδικά για τα θέματα ενέργειας επαναλαμβάνουμε την κάθετη αντίθεση μας για τη δημιουργία βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και την υποστήριξη μας στην Ενεργειακή Κοινότητα ώστε το όφελος να παραμένει στους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους. Υποστηρίζουμε την επέκταση της προκειμένου να καλύψει το σύνολο της τοπικής κατανάλωσης. Στελέχη μας άλλωστε έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ στα νησιά μας, αλλά και την παραχώρηση γης από την Εγχώριο για τέτοιες φαραωνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζαχαρίας Σουρης που υπέγραψε και σχετική προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η προστασία του απαράμιλλου Κυθηραικού τοπίου, μαζί με την προστασία της βιοποικιλότητας και της ορνιθοπανίδας αποτελούν θέματα από τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε.

-Τέλος η παράταξη μας δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου κ.Χαρχαλάκη για το ότι «εμείς μιλάμε με έργα». Σήμερα ο ιστότοπος Kytheranews αποδόμησε πλήρως το αφήγημα του κ.Χαρχαλάκη, υπενθυμίζοντας όλα αυτά τα έργα που διαχρονικά τάζει από το 2014 χωρίς να τα πραγματοποιεί. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζαχαρίας Σουρής δήλωσε σχετικά: «Από το 2014 ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε εντάξει στις προεκλογικές του υποσχέσεις δεκάδες έργα, όπως «αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα, επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο, δημιουργία σφαγείου και τυροκομείου,  αξιοποίηση του χώρου του παλιού νοσοκομείου, αναβάθμιση λιμενικών υποδομών, τουρισμό κρουαζιέρας» και πολλά άλλα. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Αποτελεί πρόκληση όμως να εγκαλεί τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ότι δήθεν «τα τάζουν όλα» αυτός που εμπαίζει για εννέα χρόνια τους κατοίκους των νησιών μας και μια σειρά έργα τώρα να λέει ότι «ωριμάζουν». 

Προσοχή κύριε Δήμαρχε μην σαπίσουν.

Εμείς δεσμευόμαστε να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες ενταγμένες σε ένα στρατηγικό σχέδιο (όπως το περιγράφουμε στο αναλυτικό πρόγραμμα που παρουσιάσαμε) και να αγωνιστούμε για την υλοποίηση του πριν την παρέλευση της πενταετίας»…

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 5 =