oloi-mazi

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί» σχετικά με το ατύχημα του Aqua Jewel στο Διακόφτι:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Να δρομολογηθούν πλοία κατάλληλα για την θάλασσα Κυθήρων»

Η χθεσινή προσάραξη στο Διακόφτι του πλοίου Aqua Jewel επιβεβαιώνει με επικίνδυνο τρόπο τις πρόσφατες καταγγελίες μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση  Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Σήμερα τα νησιά μας είναι πλήρως αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς θαλάσσια σύνδεση. Το ένα πλοίο (ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ) σε ετήσια ακινησία και χωρίς πλοίο αντικατάστασης, το άλλο προσαραγμένο στο Διακόφτι.

Εγκαίρως επισημάναμε τα προβλήματα ασυνέπειας που παρουσίαζε το πλοίο Aqua Jewel. Αλλαγές ή και ακυρώσεις δρομολογίων ακόμα και την τελευταία στιγμή. Όσοι σκόπευαν να μεταβούν στα Κύθηρα ήταν σαν να έπαιζαν ΛΟΤΟ.

Είναι σαφές ότι απαιτούνται δραστικές παρεμβάσεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας. Δεν μπορεί να μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν θέλουμε και εμείς μπαίνοντας σε ένα πλοίο να λέμε «πάμε και όπου βγεί»…

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας να φροντίσουν για την ασφάλεια των νησιωτών μας, αλλά και των πληρωμάτων. Να εξασφαλίσουν την δρομολόγηση πλοίων που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της θάλασσας Κυθήρων. Να απαιτήσουν και να πετύχουν την αναβάθμιση της κατηγορίας πλοίων για τις συγκεκριμένες άγονες.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Ζαχαρίας Σουρής με δήλωση του επισημαίνει: «Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Οι κάτοικοι για να είναι μόνιμοι πρέπει να έχουν μόνιμη φροντίδα. Καλούμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να μας επισκεφθούν κάποια φορά και τον χειμώνα για να καταλάβουν τι σημαίνει εγκατάλειψη. Καλούμε τον Δήμο Κυθήρων να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πιεστούν όλοι οι αρμόδιοι. Καλά είναι τα χαμόγελα και τα καλά λόγια, αλλά εμείς απαιτούμε συγκεκριμένα έργα. Όχι άλλη κοροϊδία».

Γραφείο Τύπου
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΑΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»
Ποταμός, ΤΚ: 80200 Κύθηρα, Αττική
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 5 =