oloi-mazi

Με δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί» τοποθετείται για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας. Διαβάστε παρακάτω:

Κύθηρα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Μια συνεδρίαση έτσι, χωρίς ουσία!

Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται μια ραδιοφωνική εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν που είχε τίτλο «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα». Οι νεότεροι μπορούν να εντρυφήσουν στο πνεύμα αυτής της εκπομπής, απλά παρακολουθώντας μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων-Αντικυθήρων. Μια συνεδρίαση έτσι, χωρίς ουσία!

Φανταστείτε λοιπόν: Τα Κύθηρα αποκομμένα από θαλάσσης  από την υπόλοιπη Ελλάδα και ο Δήμαρχος να εισηγείται την απευθείας ανάθεση Προμήθειας με τίτλο «Διαφημιστικά δώρα (κεραμικά – πετσέτες θαλάσσης – καπέλα – μπλουζάκια – στυλό – ημερολόγια.. αξίας 36.890,00€ ευρώ»… Αντί να βρίσκεται στην Αθήνα (μαζί με άλλα, μονίμως εγκατεστημένα εκεί μέλη του ΔΣ…) και να κινεί Γη και ουρανό για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα, ασχολείται με απευθείας αναθέσεις!

Ας αφήσουμε και άλλο ελεύθερη την φαντασία μας: Η παράταξη μας «Όλοι μαζί» ζήτησε την (το συντομότερο) απομάκρυνση των ναυαγίων από το κεντρικό λιμάνι του Διακοφτιού και την παραλία του Λιμνιώνα. Τι πιο λογικό σε ένα νησί που ζει και από τον τουρισμό; Έλα όμως που δεν πήραμε καμία απάντηση, αλλά κάτι ευχολόγια έτσι, χωρίς δεσμεύσεις…

Αντιθέτως ακούσαμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου Κυθηρων  να εισηγείται την «Έγκριση Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων» έτους 2024. Ρωτήσαμε για την πρόβλεψη του κωδικού 02.15 «Υπηρεσίες Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής» ποσού 31.500€, αλλά δεν γνώριζαν τι να μας πουν… Κατόπιν αυτού ψηφίσαμε λευκό.

Εμείς ζητήσαμε επιπλέον (και με αφορμή την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι του Διακοφτιού) να συμπεριληφθεί και ποσό για την επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης κατασκευής του Λιμανιού (για να θωρακίσουμε την ασφάλεια λιμανιού-πλοίων και επιβατών) αλλά πάλι δεν εισακουστήκαμε.

Με αφορμή τα πιο πάνω ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.Ζαχαρίας Σουρής έκανε την εξής δήλωση: « Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων οφείλει να συζητά με απόλυτη προτεραιότητα τα μείζονα προβλήματα του νησιού και να λαμβάνει αποφάσεις. Εμείς έχουμε εκφράσει την θετική μας πρόθεση να συμβάλλουμε στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων των νησιών μας. Δυστυχώς μέχρι στιγμής ούτε τα μεγάλα θέματα λύνονται, ούτε η διαφάνεια κυριαρχεί»…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + 8 =