oloi-mazi

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί» για τη νέα σχολική χρονιά και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων.

Κύθηρα, Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Καλή νέα σχολική χρονιά, χωρίς προβλήματα…»

Όλοι μας με χαρά περιμένουμε τη Δευτέρα να ηχήσει πάλι το κουδούνι έναρξης μαθημάτων στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία των Κυθήρων.

Πρόκειται για μια υπενθύμιση ότι (ακόμα και εν μέσω καταστροφών) η ζωή συνεχίζεται, η ελπίδα υπάρχει, το μέλλον είναι εδώ.

Μας ανησυχεί ότι οι μαθητές γίνονται όλο και λιγότεροι, λόγω της μείωσης του πληθυσμού στα νησιά μας (μείωση κατά 10% την προηγούμενη δεκαετία σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή).

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και το ότι για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές μας θα φοιτήσουν σε κτήρια ακατάλληλα ή παραμελημένα. Οι υποσχέσεις για ανέγερση νέων σύγχρονων κτηριακών συγκροτημάτων έμειναν υποσχέσεις.

Ταυτόχρονα όλοι μας γίναμε δέκτες παραπόνων γονέων για την κατάσταση των κτηρίων. Ειδικά για το νηπιαγωγείο στο Λιβάδι είδαμε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες εγκατάλειψης, μια κατάσταση η οποία μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους θέλουν να παραμείνουν στα νησιά μας με τα παιδιά τους.

Ελπίζουμε σύντομα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, να επισκευαστούν τα κτήρια.

Δηλώνουμε ότι δική μας προτεραιότητα θα είναι η επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέων σχολικών κτηριακών συγκροτημάτων στα Κύθηρα, αλλά και η ολόπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά μας και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεισφορά τους στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 2 =