Peter V'landys and Nick Politis

Η Daily Telegraph αποκάλυψε την κατάταξη «Power 100» για το 2022 και ανάμεσα στη λίστα είναι δύο Αυστραλοί κυθηραϊκής καταγωγής– ο Nick Politis και ο Peter V’landys.

Έχουν κατακτήσει υψηλή θέση στην κατάταξη των 100 ισχυρών με πολλούς άλλους ισχυρούς ανθρώπους στο Σίδνεϊ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού της ΝΝΟ, Dominic Perrottet στην πρώτη θέση και του πρωθυπουργού Scott Morrison στο νούμερο δύο.

4. Peter V’landys:

Ο Peter V’landys έχει δύο από τις μεγαλύτερες δουλειές στον αθλητισμό ως Διευθύνων Σύμβουλος της Racing NSW και Πρόεδρος της Αυστραλιανής Επιτροπής Ράγκμπι Λιγκ.

Παιδί Ελλήνων μεταναστών, ο V’landys έχει στην πραγματικότητα ένα υπόβαθρο στις επιχειρήσεις και το εμπόριο, αλλά τον τράβηξε το πρωτάθλημα ράγκμπι επειδή ποτέ δεν ξέχασε πώς ένιωθε ως νεαρό αγόρι που έπαιζε για τη Wests Illawarra.

«Οι γονείς μου, όντας μετανάστες, δεν πίστευαν ότι το ράγκμπι ήταν καριέρα. Πήγα λοιπόν στο πανεπιστήμιο και μπήκα στις επιχειρήσεις, πήρα έναν διαφορετικό δρόμο», είπε ο V’landys στην Illawarra Mercury το 2020.

«Αλλά ποτέ δεν ξέχασα τι έκανε για εμένα το ράγκμπι. Όταν ήρθε η ευκαιρία να το επιστρέψω, το άρπαξα. Γι’ αυτό κάνω αυτό που κάνω. Είναι καθαρά για να ανταποδώσει το παιχνίδι».

Τώρα, ο V’landys έχει γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στον αυστραλιανό αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια, το προφίλ του έχει επίσης ωθηθεί περαιτέρω στο προσκήνιο της κοινής γνώμης καθώς αγωνίστηκε για να κρατήσει βιώσιμο το πρωτάθλημα ράγκμπι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

22. Nick Politis:

Ο Νικ Πολίτης είναι ένας μετανάστης από το ελληνικό νησί των Κυθήρων, ο οποίος βοήθησε στη διάσωση του πρωταθλήματος ράγκμπι στην Αυστραλία και μετέτρεψε μια μόνο αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σε περιουσία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πολίτης γεννήθηκε από τον Γιώργο και την Αργυρώ Πολίτη στα Κύθηρα το 1941, μόνο μήνες μετά την κατάληψη του νησιού από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο τέλος του πολέμου, ο Πολίτης και η οικογένειά του έφτασαν στην Αυστραλία όταν ήταν οκτώ ετών. Από νωρίς του εμφυτεύτηκε μια έντονη εργασιακή ηθική.

Τώρα, ο Πολίτης είναι ένας από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους της Αυστραλίας.

Είναι 80 ετών, έχει μέτριο ύψος και κάνει γιόγκα τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τυχαίνει επίσης να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στο πρωτάθλημα ράγκμπι ως Πρόεδρος των Sydney Roosters, και είναι το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αυστραλιανή αυτοκινητοβιομηχανία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + 4 =