Τα Κύθηρα είναι ένα νησί με μεγάλες δασώδεις εκτάσεις. Αρκετές περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσβατες, ενώ η ύπαιθρος έχει εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία πενήντα χρόνια. Αποτέλεσμα της εγκατάλειψης είναι η επικράτηση χαμηλής βλάστησης στις άλλοτε καθαρές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πράγμα που ευνοεί την επέκταση πυρκαγιών. Πολλές φορές το χειμώνα έχουν προκληθεί πυρκαγιές, μετά από καθαρισμούς αγροτικών εκτάσεων, ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι που βοηθούν την εξάπλωσή τους.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2023 αργά το βράδυ σημειώθηκε πυρκαγιά δυτικά του οικισμού του Δρυμώνα, στη θέση Ξερουλάκι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και έδωσαν τη μάχη για την κατάσβεσή της. Στο αφιέρωμα αυτό μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το συμβάν και αμοντάριστα πλάνα στο βίντεο που δημοσιεύουμε.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι πυροσβέστες του κλιμακίου Κυθήρων, καθώς και οι εθελοντές πυροσβέστες που συνδράμουν το κλιμάκιο σε κάθε έκτακτο περιστατικό. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους δίνουν το «παρών» σε κάθε περιστατικό, κάθε φορά, όλους τους μήνες του χρόνου και προστατεύουν το νησί μας από μεγάλες καταστροφές.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − twelve =