tourkia-thraki-episkepsi-tsavousoglu

Δεν θυμόμαστε πια από πότε έχει ξεκινήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική των Αθηνών να δέχεται Τούρκους προέδρους και υπουργούς να κάνουν “ιδιωτικές” υποτίθεται βόλτες στη Θράκη! Δεν έχει πια σημασία, γιατί ΟΛΑ τα κόμματα που κυβέρνησαν ,ξεκινώντας από την πιο μαύρη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά, την κυβέρνηση Σημίτη, αποδέχονται αυτές τις “επισκέψεις”.

Γιατί να μην πάει ο Δένδιας σε Σαμψούντα και Τραπεζούντα που μιλάνε Ελληνικά αφού πάει ο Τσαβούσογλου στην Θράκη;”

Το ερώτημα τέθηκε από τον καθηγητή Γεωωπολιτικής του ΕΚΠΑ, κ.Ιωάννη Μάζη στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel. Και δεν είναι ερώτημα “λαϊκίστικο” όπως θα σπεύσουν οι υποστηρικτές της πολιτικής του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας να υποστηρίξουν. Αυτά τα “ακλόνητα επιχειρήματα” περί “λαϊκισμού”, για όσους θέτουν προς συζήτηση τα αυτονόητα, δεν έχουν πλέον καμία βάση στη κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί με εξαιρετική καχυποψία τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά. Όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, ζούμε στη περίοδο που ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει όσα ελάχιστοι είναι οι αλήθεια γράφουμε αλλά και ο ίδιος υποψιάζεται. Αν επαληθευτούν έστω και οι μισές από τις “υποψίες”, είναι βέβαιο ότι πολλές εξελίξεις θα δρομολογηθούν.

Ο κ.Μάζης είπε ακόμη:
•”Οι Ελληνικές ελίτ έχουν Γερμανοφοβία”
•”Ανακοινώνει η Τουρκία ότι θα κάνει γεωτρήσεις στην Κρήτη και εμείς συναντάμε τον υπουργό εξωτερικών της”

Επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν είναι αφελείς όπως πιστεύουν φαίνεται οι κυβερνώντες αυτών των χρόνων, γνωρίζουν ότι πρόκειται για επισκέψεις προπαγάνδας και επίδειξης δύναμης. Ότι εντάσσονται στο σχέδιο εκτουρκισμού της Θράκης. Όλα τ΄ άλλα είναι λόγια του αέρα και κρυφτό πίσω από το δάχτυλο μας.

Πολύ κακώς η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει -όπως κι άλλες κυβερνήσεις και της ΝΔ- να δέχεται τις τουρκικές απαιτήσεις. Ποια ιδιωτική επίσκεψη θα κάνει ο προκλητικός Τσαβούσογλου στη Θράκη; Θα πάει να δει συγγενείς του; Το επιχείρημα ότι “δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε”, πλέον δεν είναι αρκετό. Οι υπουργοί της Τουρκίας έρχονται για να “δημιουργήσουν κλίμα” στη Θράκη και σωστά θέτει τα ερωτήματα ο Στάθης Σταυρόπουλος:

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρόνια τώρα, γίνεται προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας, με “ομάδες” που επικαλούνται τον πολιτισμό.

Μερικά προφίλ Τουρκικών Ενώσεων στo fb με ” πολιτιστικό πρόσημο ”, αλλά ουσιαστικά  ” διεκδικήσεων “:
Κρήτη ( Girit)
Θράκη
Βαλκανική  γενικώς  και Ελλάδα ( φιλία)
Ισραήλ  ( φιλία  )
Κουζίνα/ Κρητικές  συνταγές
Παντουρκισμός
Σαφώς ο Τσαβούσογλου θα πει τα αναμενόμενα στη Θράκη,  αλλά μήπως πει και στα Χανιά για τους Τουρκοκρητικούς;
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + one =