vote, ballot, box
Photo by Thor_Deichmann on Pixabay

Σε λίγες ημέρες ψηφίζουμε και πλέον είναι διακριτά τα δυο «αφηγήματα» των 3 συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο μας:

-Ο κ. Χαρχαλάκης διατείνεται ότι είναι «ο Δήμαρχος των έργων»

-Οι άλλοι δυο συνδυασμοί (με διαφορετικό τρόπο ο καθένας) αμφισβητούν το έργο και αντιπροτείνουν ένα δικό τους πρόγραμμα.

Όπως όμως στις ελληνικές τραγωδίες, έτσι και εδώ, έχουμε τον «από μηχανής Θεό» ο οποίος δίνει απαντήσεις (εδώ με τη μορφή ερωτημάτων):

Στη δική μας περίπτωση είναι ο GERIGO, ο σύνδεσμος Τουριστικών Καταλυμάτων του νησιού μας, ο οποίος σίγουρα δεν ανακατεύεται στις εκλογές, σίγουρα δεν έχει εκφράσει την προτίμηση του σε κάποιον από τους υποψηφίους, αλλά εξίσου σίγουρα αγωνιά για το τι θα γίνει στο νησί.

Ο GERIGO λοιπόν διαπιστώνει ότι «υπάρχει η γενικότερη αίσθηση ότι υπάρχει μια γενικότερη εγκατάλειψη στα ζητήματα που μας αφορούν»… Στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε προς τους υποψήφιους συνδυασμούς σημειώνει ότι «δεν θα θέλαμε απλά ευχολόγια, αλλά ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων σας». Αλήθεια όμως, για ποιον χτυπά η καμπάνα; Αφού μόνο ένας έχει κυβερνήσει (ο απερχόμενος Δήμαρχος) ποιον «καρφώνει» με το «ευχολόγια»;;;

Πιο κάτω γίνεται ακόμα πιο σαφής η δυσφορία των επαγγελματιών του τουρισμού (όταν με την μορφή ερωτημάτων) ζητούν μεταξύ άλλων:

  • Επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεως
  • Αύξηση αντί μείωση των αεροπορικών δρομολογίων
  • Αναβάθμιση του οδικού δικτύου
  • Επίλυση των προβλημάτων του λιμανιού στο Διακόφτι
  • Δημιουργία στοιχειώδους δημόσιας συγκοινωνίας
  • Λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ
  • Δίκτυο ποδηλατοδρόμων
  • Επίλυση του προβλήματος της έλλειψης νερού
  • Επαναλειτουργία του Κάμπονγκ στο Καψάλι.

Ζητώντας ο GERIGO δεσμεύσεις για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, ταυτόχρονα δηλώνει ότι αυτά δεν έχουν υλοποιηθεί, ούτε είναι σαφές πότε και αν θα γίνουν από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Διαφορετικά γιατί θα ρωτούσαν;;;

Έχει ενδιαφέρον όμως και μια άλλη πτυχή που θέτουν οι επαγγελματίες του τουρισμού: «Να κάνουμε μια επανεκκίνηση σε ένα δυνατό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας που δυστυχώς δεν λειτούργησε τα τελευταία χρόνια, την Τουριστική Επιτροπή. Με αναβαθμισμένο ρόλο, τακτικές συναντήσεις και δυνατότητα σύγκλησης ανοιχτής συνέλευσης από τους φορείς του νησιού».

Τι μας λένε εδώ; Απλά και ευγενικά αναφέρονται σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε καλά: Την αυταρχική και συγκεντρωτική λειτουργία του απερχόμενου Δημάρχου (μαζί με ελάχιστους συνεργάτες του, που τυχαίνει να είναι και οι ευνοημένοι των απευθείας αναθέσεων)… Δεν λειτούργησε η Τουριστική Επιτροπή, δεν είχε αναβαθμισμένο ρόλο, δεν έκανε τακτικές συναντήσεις, δεν συγκλήθηκε ανοιχτή συνέλευση…

Και το τελευταίο: Ο GERIGO ζητά «εκπόνηση μελέτης για την Τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Δημιουργία πλάνου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου για την προώθηση του νησιού τις τρεις αν όχι και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Με στόχευση σε κατηγορίες τουριστών που κινούνται όλο το χρόνο ή ανά περιόδους μέσα σε αυτόν πλην της αμιγώς θερινής».

Τι σημαίνει αυτό; Απλά ότι δεν υπάρχει μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού! Όλα μέχρι σήμερα γίνονται με αυτοσχεδιασμό, με ερασιτεχνισμούς, με «κολλητούς» και με μέτρια αποτελέσματα. Η αύξηση των επισκεπτών σε Κύθηρα-Αντικύθηρα φέτος δεν οφείλεται στη δράση του Δήμου αλλά στην γενικότερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος  προς τη χώρα μας, τις άοκνες προσπάθειες των επαγγελματιών του τουρισμού στα νησιά μας και την διαφήμιση που μας κάνουν όσοι επισκέπτονται τα νησιά μας και μαγεύονται από αυτά…

Ο GERIGO έθεσε ερωτήματα. Οι απαντήσεις την Κυριακή…

Kythera.News

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − seven =