ανεμογεννήτριες αιολικά στα Κύθηρα

Με δελτίο Τύπου η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων (Dynamo Kythira) ενημερώνει για μία ακόμη εξέλιξη όσον αφορά την επιχειρούμενη μαζική εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στο νησί των Κυθήρων. Διαβάστε παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΡΜΗΓΚΑΡΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής βεβαίωσης παραγωγού όπως ο νόμος ορίζει.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ρ.Α.Ε αναφέρει:

”Σύμφωνα με τη παράγραφο 7, του άρθρου 11Α του ν.4685/2020 : «7.α) Οι κάτοχοι αδειών παραγωγής σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α., Βεβαιώσεων Παραγωγού, Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων, οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος ή θα εκδοθούν μέχρι τη 15η.4.2022, συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμών αιτήσεων χορήγησης Άδειας Παραγωγής, Βεβαίωσης Παραγωγού ή Βεβαίωσης Ειδικών Έργων, για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι τη 15η.4.2022 πλήρες αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης, οφείλουν να προσκομίσουν την Εγγυητική Επιστολή Βεβαίωσης Παραγωγού μέχρι τη 15η.4.2022, προκειμένου να διατηρηθούν σε ισχύ οι Άδειες Παραγωγής, οι Βεβαιώσεις Παραγωγού ή οι Βεβαιώσεις Ειδικών Έργων ή προκειμένου να αξιολογηθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις. Ο αρμόδιος Διαχειριστής αναρτά στην ιστοσελίδα του ανακοινώσεις, με τις οποίες ενημερώνει τους αιτούντες για τη διαπίστωση της πληρότητας ή μη των οικείων αιτημάτων χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης για την εφαρμογή του παρόντος. Σε περίπτωση υποβολής κοινού αιτήματος χορήγησης οριστικής προφοράς σύνδεσης, η πληρότητα του αιτήματος χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης κρίνεται διακριτά για κάθε σταθμό.  Σε περίπτωση μη προσκόμισης της Εγγυητικής Επιστολής Βεβαίωσης Παραγωγού μέχρι την ως άνω προθεσμία παύουν αυτοδικαίως να ισχύουν οι Άδειες Παραγωγής, οι Βεβαιώσεις Παραγωγού ή οι Βεβαιώσεις Ειδικών Έργων, καθώς και κάθε άδεια που έχει εκδοθεί για τον σταθμό και αφορά στις ως άνω άδειες, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις απορρίπτονται», η ΡΑΕ αναρτά στην ιστοσελίδα της Πίνακα (αρχείο) Αδειών Παραγωγής / Βεβαιώσεων Παραγωγού / Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων οι οποίες έπαυσαν αυτοδικαίως να ισχύουν στις 16.04.2022.”

Ο συγκεκριμένος βιομηχανικός αιολικός σταθμός δεν πληρούσε σημαντικά κριτήρια χωροθέτησης καθώς βρισκόταν εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου (Λέσκα), οι ανεμογεννήτριες βρίσκονταν σε αποστάσεις μικρότερες των 500 μέτρων από οικισμούς(Λαζαριάνικα), 1500 μέτρων από τον παραδοσιακό οικισμό του Μυλοποτάμου, 1000 μέτρων από τουριστικά καταλύματα της περιοχής που το χωροταξικό για τις Α.Π.Ε ορίζει. Όλα τα παραπάνω είχαν διατυπωθεί στην αίτηση αναθεώρησης προς τη Ρ.Α.Ε και την αίτηση ακύρωσης στο διοικητικό εφετείο Αθηνών για το συγκεκριμένο έργο.

ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 6 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!

ΑΔΕΙΕΣ-ΠΟΥ-ΕΠΑΥΣΑΝ-ΛΟΓΩ-ΜΗ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ-ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × three =