Το Σάββατο 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Κυθήρων CeriGΟ, στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων, με τον Αερολιμενάρχη. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από δελτίο τύπου που λάβαμε από τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, είχε δε σαν κύριο θέμα την καλύτερη οργάνωση, για τον εορτασμό των 50 ΧΡΟΝΩΝ λειτουργίας του Αερολιμένα και συμμετείχαν από τον Σύλλογο η Πρόεδρος κ. Βανέσσα Ράϊκου, η Ταμίας κ. Ανδριανή Κανέλλη, η Αναπληρώτρια Γραμματέας κ. Μυτιληναίου Κατερίνα και το μέλος Βρεττός Σκλάβος.

Στην πορεία της συνάντησης η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόταση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) για δημιουργία επετειακού Fly In & αγώνων, Covid 19 επιτρέποντος, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι καλύτερο για την διαμονή των αεραθλητών. Η ομόφωνη εκτίμηση των παρευρισκομένων ήταν, ότι πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό μία ευέλικτη Επιτροπή Πρωτοβουλίας, όσο γίνεται πιο αντιπροσωπευτική, με συμμετοχή εκπροσώπων από όλους, ει δυνατόν τους συναρμόδιους φορείς του νησιού, καθόσον η σωστή και έγκαιρη οργάνωση εκδηλώσεων, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τα Κύθηρα. Πολύτιμη θα είναι η μεγάλη εμπειρία της κ. Ράϊκου στην οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης ο κ. Σκλάβος προθυμοποιήθηκε να εντάξει εκδήλωση, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που διοργανώνει στην φύση (outdoor activities) κάνοντας αναφορά στα 50 ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας του Αεροδρομίου.

Τα προαναφερθέντα, καθώς και επί μέρους θέματα που συζητήθηκαν, θα απασχολήσουν την προσεχή συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου CeriGO και θα υπάρξει δραστηριοποίηση, λόγω και της εντοπιότητας των μελών, για την συγκρότηση από κοινού με τον Αερολιμένα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, ώστε να προετοιμαστεί, όσο πιο έγκαιρα και καλύτερα, πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση επισκεπτών, ελλήνων και ξένων, ιδιαίτερα εκτός της υψηλής περιόδου, φέτος μια ακόμη δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης τα παριστάμενα μέλη του Συλλόγου CeriGO ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Αεροσταθμού και διαπίστωσαν τις βελτιώσεις από την εξέλιξη της εργολαβίας, η οποία θα ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα από την σχετική μελέτη και θα παραδώσει τον Αεροσταθμό εντός του Μαΐου, ανακαινισμένο για την φετινή ιδιαίτερη σεζόν. Επίσης απέκτησαν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την λειτουργία του Αερολιμένα, επισκεπτόμενα και τον Πύργο Ελέγχου (Π.Ε.Α.) του Αεροδρομίου.

Ελπίζω η προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος CeriGO και η διάθεσή του για προσφορά να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς, ώστε στο τέλος της χρονιάς, να έχει πιστωθεί κάτι πιο ουσιαστικό για τον τόπο, πέρα από κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις. Με την ευκαιρία να χαιρετήσω την υπέρβαση των γεωγραφικών αποκλεισμών, που έμπρακτα υλοποίησε ο Σύλλογος CeriGO, κάτι που σίγουρα ανούσια ταλανίζει τον ευλογημένο αυτό τόπο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + eleven =