Ο διευθυντής του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ρήγας Ζαφειρίου μιλάει στην εκπομπή Ο3 (όμικρον τρία) στην ΕΡΤ3 για το πιο οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών, το Kythera Trails. Οι πεζοπορικές διαδρομές μήκους 100 χιλιομέτρων που έχει το δίκτυο των Κυθήρων δείχνουν σε κάθε τους σημείο πόσο στενά δεμένη είναι η φύση με τον πολιτισμό του νησιού. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 22 Απρίλη του 2021.

Τα μονοπάτια συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία, την κοινωνία αλλά και στην ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυθήρων και Αντικυθήρων. Κατά μήκος των πεζοπορικών διαδρομών, αξιοποιούνται με βέλτιστο τρόπο αξιοθέατα και παραδοσιακά τοπία, ενισχύοντας την ταυτότητα των νησιών μας. Το τουριστικό προϊόν των Κυθήρων διαφοροποιείται, συμπληρώνεται και αναβαθμίζεται, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Έτσι, τα Κύθηρα προβάλλονται δυναμικά σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού, που είναι ο τουρισμός περιπέτειας. Αυτό το είδος τουρισμού είναι αποδοτικότερο, αφού ο πεζοπόρος-επισκέπτης ξοδεύει περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν σε σχέση με το μέσο τουρίστα και μένει περισσότερες μέρες στον προορισμό. Επίσης, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών (67%) μένει στην τοπική οικονομία, εν αντιθέσει με τον μαζικό τουρισμό (14%). Αυτοί οι επισκέπτες επιλέγουν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενδιαφέρονται για παρθένα μέρη, εκτιμούν τα πολιτιστικά και φυσικά τοπία και προτιμούν τοπικά αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα. Με λίγα λόγια, ταιριάζουν στην ταυτότητα των Κυθήρων και Αντικυθήρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 5 =