Ακανθώδες θέμα διάλεξε ο Κρίστοφερ Νόλαν, μακράν το πιο ακανθώδες της ψυχαγωγικής καριέρας του. «Το γυρισμένο σε ΙΜΑΧ θρίλερ, ρίχνει το κοινό σε ένα ιστορικό παράδοξο, αυτό ενός αινιγματικού άνδρα που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο προκειμένου να τον σώσει», αναφέρει το μάρκετινγκ της ταινίας. Ο Κίλιαν Μέρφι υποδύεται τον Πατέρα της Ατομικής Βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ.

Η Universal κυκλοφόρησε το πρώτο, ασπρόμαυρο και συντομότατο teaser, δίνοντας κλεφτές ματιές στον Μέρφι ως Οπενχάιμερ συνοδεία αντίστροφης μέτρησης για την «ημέρα που ο κόσμος άλλαξε για πάντα». Ας ποντάρουμε πάνω στην ευφυΐα του Νόλαν ότι δεν θα δούμε μια απολογία υπερδύναμης που στην, ως συνήθως, αναβράζουσα εποχή μας δεν θα συμβάλλει σε κάτι ωφέλιμο. Κρατάμε σαν αυτόν χαρτιά κλειστά, αν και η υπόθεση της Βόμβας δεν είναι μια ιστορία που στην πρακτική της εφαρμογή αντέχει σε κάποια απολογία, οδήγησε σε ένα ανεπανάληπτο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Ωστόσο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ματιά στην υπόθεση πίσω από την κατασκευή της, τα προσωπικά διλήμματα που έγιναν συλλογική ιστορία.

Σε άλλα πιο ανάλαφρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το έναστρο καστ της ταινίας του Νόλαν (Μέρφι, Ματ Ντέιμον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Έμιλι Μπλαντ, Φλόρενς Πιου, Τζος Χάρτνετ, Ράμι Μάλεκ, Κένεθ Μπράνα και αρκετοί ακόμη) βρήκε ταινία να προσκρούσει την ημέρα της εξόδου της και πραγματικά, καλά να ‘μαστε, θα έχει ενδιαφέρον η έκβαση, καθώς σε ένα ορισμό του αντιπρογραμματισμού η ταινία πέφτει πάνω στην….«Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τους Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ. Πλάκα θα έχει αυτό.

Ο Νόλαν υπογράφει και το σενάριο που βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. Στην παραγωγή βέβαια είναι μαζί με την Έμα Τόμας, μέσω της Syncopy, η Universal διανέμει στις 21 Ιουλίου 2023 (πάει η Warner δηλαδή) και κατά την έξοχη συνήθεια του Άγγλου το έργο είναι φιλμ, 65άρι και χορταστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − ten =