Συστήνεται ως ιδεαλιστής και συνάμα πραγματιστής. Έχει σφυρηλατηθεί μέσα από ζυμώσεις δεκαετιών στο προϊόν που υπηρετεί και την ίδια στιγμή κατορθώνει να διατηρεί μια ολόφρεσκη προσέγγιση στα πράγματα. «Ο τόπος είναι η απάντηση, η λύση και η πρόταση», αποφαίνεται, εν είδει μόνιμης επωδού στα ερωτήματα που συνοδεύουν την ενότητα “τουρισμός στα Κύθηρα”.

Ο Πασχάλης Κουλούρης, ιδιοκτήτης του Anemes Hotel στον Αβλέμονα, έχει δει και βιώσει πολλά στον απαιτητικό χώρο του τουριστικού “επιχειρείν”. Προσεγγίζει, μάλιστα, την κάθε πρόκληση με την ίδια εξατομικευμένη μόχλευση που του επιτρέπει να αντλεί διδάγματα και εμπειρίες προτού αυτή αφήσει το αποτύπωμά της στο συλλογικό θυμικό. Γι’ αυτό και κατορθώνει να διαχειρίζεται το Όλο ως μέρος του Ενός. Τα Κύθηρα, για τον Πασχάλη, είναι το καλούπι, η μήτρα από την οποία πατεντάρονται οι λύσεις στα προβλήματα. Οι ιδέες στις σκέψεις. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις.

Στην συνέντευξή του στο Kythera.News, ο Πασχάλης μας μιλάει για την αρμονία με την οποία προσκολλώνται στο πρωτογενές υλικό των Κυθήρων, γενιές και φυλές ανθρώπων, αποχρώσεις τάσεων και ζεύξεις πολιτισμών. Καταθέτει την άποψή του για τον μαζικό τουρισμό, μιλάει για τους νέους Τσιριγώτες και την ανάγκη να ανανεώνουν τις ιδέες τους έξω από τα «τείχη της θάλασσας», εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η αρμονική ενσωμάτωση της αλβανικής κοινότητας ωφέλησε τον τόπο και εντοπίζει τα μικρά βήματα που απαιτούνται ακόμα ώστε η όλη εικόνα να βελτιωθεί περαιτέρω. «Για να είμαστε καλά. Και θα είμαστε καλά», καταλήγει, απολαμβάνοντας μια τελευταία ρουφηξιά στον καφέ του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × five =