Η κατακραυγή που προκάλεσαν τα σχόλια της Αντιδημάρχου Αθηνών, Αλεξίας Έβερτ, σε ανάρτηση δημοσιογράφου, ανάγκασαν τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Μπακογιάννη, να ζητήσει την παραίτησή της.

Η κόρη του πρώην δημάρχου Αθηνών Μιλτιάδη Έβερτ, είχε αποκαλέσει τους διαδηλωτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στην πρόσφατη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, «τρωκτικά και κατσαρίδες»  .

Οι ιδιαίτερα προσβλητικοί για την ανθρώπινη υπόσταση χαρακτηρισμοί, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας, καθώς επίσης και τον Νάσο Ηλιόπουλο της παράταξης  «Ανοιχτή Πόλη», να ζητούν την παραίτηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κάνει λόγο για χαρακτηρισμούς που «δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη της δημοτικής αρχής», χαρακτηρίζει την Αλεξία Έβερτ,«ηθική» και «αξιοπρεπή» και ξεκαθαρίζει πως στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, οφείλουμε όλοι να συνυπάρχουμε ακόμα και αν μας χωρίζει «ιδεολογική άβυσσσος».

Εν τέλει, η κυρία Έβερτ έδωσε την παραίτησή της, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να παραιτηθεί και από την θέση της δημοτικής συμβούλου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηνών:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 8 =