mitsotakis-adonis

Άδοξο τέλος είχαν πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί προοπτικής ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων, όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο από το βήμα της Βουλής, την Τετάρτη, 20/01/21.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ειδικότερα όσον αφορά στη χαλάρωση του lockdown ότι: “Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα, για να επαναλειτουργήσουν”. Και άδειασε έτσι για άλλη μία φορά τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις το προηγούμενο τετραήμερο είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό για να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γεγονός που είχε προκαλέσει και αντιδράσεις.

Μεγαλύτερες μάλιστα αντιδράσεις, είχαν προκαλέσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εξεταζόταν να επιτραπεί η μετακίνηση με κράτηση ξενοδοχείου σε περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά. Η ίδια η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, φέρεται να έχει εκφράσει τις ενστάσεις της σε αυτό το ενδεχόμενο, δεδομένου πως μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες του, ούτε η πρώτη φορά που το Μαξίμου αναγκάζεται να τον «μαζέψει». Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή του click away, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε το άνοιγμα της αγοράς.

Όμως, ήταν προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη η αυστηροποίηση του lockdown από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς είχε θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, όπερ και εγένετο. Βέβαια εν τω μεταξύ και καθώς ο εμπορικός κόσμος πίεζε, η αγορά άνοιξε, αλλά πλέον το Μαξίμου εστιάσει στην επαναλειτουργία και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός πλέον, φαίνεται πως προκρίνει την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθιστώντας τη προτεραιότητα, μιας και το ζήτημα απασχολεί χιλιάδες μαθητές, τους γονείς τους καθώς και εκπαιδευτικούς. Τις θέσεις Μητσοτάκη, μοιάζουν να ενστερνίζονται και τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών.

Η ημερομηνία- κλειδί φαίνεται δε πως είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Η επιτροπή θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις την Παρασκευή και τις ανακοινώσεις θα κάνει στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πάντως τα μέλη της επιτροπής δεν είναι αρνητικά στο να απελευθερωθούν δραστηριότητες όπως το κυνήγι και το ψάρεμα, χωρίς όμως να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen − five =