mitsotakis

Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις προγραμματίζονται γύρω στις 28 του μήνα αλλά μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου κρατά ως επτασφάγιστο μυστικό το πρόσωπο που έχει  επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.

Απο την Ηρώδου Αττικού τονίζουν πως το πρόσωπο που θα ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα σηματοδοτεί την διεύρυνση της παράταξης αλλά θα έχει και ισχυρό συμβολισμό για την επόμενη διακυβέρνηση.

  • Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα περιλαµβάνει πολίτες καταξιωµένους µέσω της προσωπικής διαδροµής και της κοινωνικής προσφοράς τους και θα υπάρχει ενισχυµένη παρουσία των γυναικών.

Σχετικά με τις γυναίκες, τα ονόματα που έχουν ακουστεί εδώ και καιρό είναι της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου που έχει συνδεθεί με το κίνημα #metoo και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα που έχει συνδεθεί με την πανδημία.

  • Πρόσφατα ακούστηκε και το όνομα της Μαρίας Ευθυμίου, ιστορικού, καθηγήτρια πανεπιστημίου και αδερφή του Πέτρου Ευθυμίου, που θα σηματοδοτεί την διεύρευνηση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την «πεντάδα» του ψηφοδελτίου αναμένεται να συμπληρώσουν τρείς γυναίκες και δύο άνδρες.

  • Ενώ το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κλείσει το Επικρατείας με τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα. Είχε επιλέξει τότε τον  Παναγιώτης Πικραμμένος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Χρήστος Ταραντίλης και η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου.

Πάντως, μέχρι στιγμής, αυτοί που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» για το Επικρατείας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × one =