μελισσόκηποι

23 στρέμματα δημοτικής γης στην Καστανιώτισσα γίνονται, ο μελισσόκηπος πρότυπο της χώρας.

Μια χορηγία του ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, στηρίζει το πολύτιμο προϊόν του τόπου μας και αποτελεί τη βάση για την ίδρυση της μελισσοκομικής σχολής Ιστιαίας.

Φυτεύθηκαν 1100 φυτά (δέντρα και θάμνοι) και με την ολοκλήρωση της υποδομής την άνοιξη, θα είναι ο κήπος έτοιμος να υποδεχθεί τις πρώτες κυψέλες των παραγωγών και τα πρώτα σχολεία για εκπαιδευτικούς λόγους.

Αυτά αναφέρει ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγεται κάτι αντίστοιχο και στα Κύθηρα. Πρόκειται για την πρόθεση εκ μέρους του ΚΙΠΑ να υποστηρίξει την ίδρυση και λειτουργία μελισσοκομικού πάρκου στα Κύθηρα, στο νησί του μελιού.

Όμως οι προθέσεις δεν αρκούν, πρέπει να μπορούν να αντιληφθούν, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τα οφέλη ενός παρόμοιου εγχειρήματος. Φαίνεται πως ξυπνήσαμε δεύτεροι τελικά… Πρέπει άμεσα να κάνουμε τις ιδέες πράξεις. Κι όχι σε λίγο καιρό να αναρωτιόμαστε πώς και πόσο μας αδικούν που δεν αντιλαμβάνεται η υφήλιος την σπουδαιότητα της κυθηραϊκής γης και των προϊόντων της. Αφήστε δε που τέτοια εγχειρήματα ενισχύουν τους μελισσοκόμους μας και ωθούν περισσότερους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν και να ζήσουν στα Κύθηρα.

Ας το προσπαθήσουμε πριν να είναι αργά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − 6 =