Την Παρασκευή 24 Μαρτίου εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας μία έκθεση φωτογραφιών με τίτλο «Η Συλλογή των Ευζώνων», οι οποίες τραβήχτηκαν από τον Ελληνό-Αυστραλό φωτογράφο, Νίκο Μπουρδανιώτη, σύζυγο της Κυθήριας Ειρήνης Σαμίου.

Ο Νίκος Μπουρδανιώτης ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τους Εύζωνες όταν ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς πήγε στο Σίδνεϋ το 2016 για να συμμετάσχει στον εορτασμό μνήμης της Ημέρας ANZAC. Στον Νίκο Μπουρδανιώτη παραχωρήθηκε η πρόσβαση στην καθημερινή ζωή των Ευζώνων, για ιστορικούς και αρχειακούς σκοπούς, για επτά ολόκληρα χρόνια. Η έκθεση ήταν μέρος των  εορτασμών της Ελλάδας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μέλη του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, μετά από επίσημη πρόσκληση του φωτογράφου, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, όπου είχαν τον ευκαιρία να τον συγχαρούν και να του προσφέρουν, ως ενθύμιο, το λεύκωμα με την κυθηραϊκή χλωρίδα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 4 =