Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ως επίσημος καλεσμένος της «Γκιόστρα της Ζακύνθου», συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Γκιόστρας που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 2 έως 4 Ιουνίου 2023 στη Ζάκυνθο.

Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν   αντιπροσωπείες από το εξωτερικό:  Σουλμόνα,  Σαν Μαρίνο,  Σαρδηνία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και αντιπροσωπείες από τα Επτάνησα: Κέρκυρα Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο. Τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών εκπροσώπησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Σπύρος Μασσέλος και Γιάννης Σάμιος και το Xορευτικό  Tμήμα του Συνδέσμου.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στην κεντρική πλατεία Σολωμού, με την έπαρση των σημαιών και με το επίσημο μεσαιωνικό Δείπνο των Αρχόντων. Ακολούθησαν δρώμενα από τις αποστολές, τα οποία απόλαυσε ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία. Το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών εντυπωσίασε χορεύοντας αστικούς  χορούς με μεσαιωνικές ενδυμασίες.

Το  Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 , στο κτίριο της Περιφέρειας  Ζακύνθου, έγινε η επίσημη συνάντηση των αντιπροσωπειών και ανταλλαγή αναμνηστικών  δώρων. Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εμφανίσεις των χορευτικών αποστολών. Το χορευτικό μας τμήμα παρουσίασε κυθηραϊκούς χορούς, φορώντας την κυθηραϊκή ενδυμασία και ενθουσίασε το κοινό, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 4 Ιουνίου με την παρέλαση όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στη Γκιόστρα και το θέαμα κορυφώθηκε με τους εντυπωσιακούς έφιππους αγώνες των Ιπποτών.

Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση για την οποία απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα Μέλη της «Γκιόστρα της Ζακύνθου» και ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πρόκληση προς τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών και την εξαιρετική φιλοξενία.

Η Πρόεδρος
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

Η Γεν. Γραμματέας
Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού

                                                   

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − five =