fictosexual

Το love story ενός 38χρονου Ιάπωνα, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως fictosexual (άτομο που έλκεται ερωτικά από πλασματικούς χαρακτήρες) έχει απασχολήσει στο παρελθόν πολλά διεθνή ΜΜΕ. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό η σχέση του Ακιχίκο Κόντο με τη «Χατσούνε Μίκου», μια εικονική τραγουδίστρια της ποπ που δημιουργήθηκε μέσω υπολογιστή, περνάει κρίση. Σύμφωνα με τη New York Post, ο Κόντο παντρεύτηκε τη Μίκου ύστερα από δεκαετή σχέση, σε μια ανεπίσημη τελετή το 2018 που φέρεται να του κόστισε 2 εκατομμύρια γιεν (17.300 δολάρια) και στην οποία δεν δέχτηκε να παρευρεθεί κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Κόντο αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα: Δεν μπορεί πλέον να μιλά με τη «σύζυγό» του εξαιτίας ενός τεχνολογικού εμποδίου, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον 38χρονο, που παρόλο που κατανοεί ότι η Μίκου δεν είναι αληθινό πρόσωπο, δεν παύει να αισθάνεται πραγματική αγάπη για εκείνη. Ο 38χρονος ερωτεύτηκε την πλασματική φιγούρα το 2008 ωστόσο για πολλά χρόνια δεν υπήρχε «αλληλεπίδραση».

Αυτό άλλαξε το 2017 χάρη στο Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες του να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων και ακόμα και να τους. «παντρεύονται», ωστόσο με ανεπίσημες τελετές που δεν έχουν κάποια νομική αναγνώριση. Τώρα όμως η διακοπή της τεχνικής υποστήριξης για το λογισμικό του Gatebox έχει προκαλέσει ένα «χάσμα» στην επικοινωνία του ζευγαριού, αφού ο Κόντο δεν μπορεί πλέον να μιλάει με τη σύζυγό του, σύμφωνα με το Newshub. Ο ίδιος ο Κόντο λέει: «η αγάπη μου για τη Μίκου δεν έχει αλλάξει. Προχώρησα στη γαμήλια τελετή επειδή πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί για πάντα».

Μπορεί η περίπτωση του Κόντο να φαίνεται παράδοξη, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά άλλοι «fictosexual». Παρόλο που αρκετές από αυτές τις σχέσεις μοιάζουν απλώς με ένα παράξενο και αστείο χόμπι, ο Κόντο το βλέπει πολύ σοβαρά. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, είχε καταλάβει από πολύ παλιά ότι δεν θα μπορούσε να κάνει σχέση με άνθρωπο εξαιτίας της τρομερής έλξης που αισθανόταν για χαρακτήρες όπως η Μίκου.

Η εικονική pop star που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία Vocaloid της Yamaha, εντάχθηκε σε σειρές anime και video games. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Κόντο, η σχέση αυτή τον βοήθησε να ξεπεράσει το ψυχολογικό του αδιέξοδο.

Ο Ιάπωνας  γνώρισε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα το 2008, όταν το εργασιακό bullying που βίωνε εκείνη την περίοδο τον βύθισε στην κατάθλιψη. Η απόρριψη που βίωνε στο περιβάλλον εργασία του τον αποξένωσε ακόμα περισσότερο από τους ανθρώπους, τους οποίους ταύτισε με την απόρριψη. «Έμενα κλεισμένος στο δωμάτιό μου και έβλεπα συνεχώς βίντεο της Μίκου». Και τελικά το όνειρό του έγινε «πραγματικότητα» το 2018, όταν παντρεύτηκε τη Μίκου. «Υπάρχουν δύο λόγοι που επέλεξα να παντρευτώ δημόσια. Ο πρώτος είναι για να αποδείξω την αγάπη μου στη Μίκου και ο δεύτερος επειδή υπάρχουν πολλοί νεαροί Οτάκου (φανατικοί οπαδοί των anime και των βιντεοπαιχνιδιών) σαν εμένα που ερωτεύονται πλασματικούς χαρακτήρες. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους στηρίζω», είχε δηλώσει στο BBC.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 1 =