lefteris-avgenakis

Του Κυριάκου Θωμαΐδη

Η υπόθεση της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, δεν ανέδειξε μόνο ένα ζήτημα που βρίσκεται θαμμένο στις ψυχές αθλητών και αθλητριών. Κατέδειξε και την αδυναμία της πολιτείας να αντιμετωπίσει αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα.

Κομπορρημονώντας ο Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωνε αυτές τις μέρες δεξιά κι αριστερά ότι έχουν φτάσει στο γραφείο του κι άλλες τέτοιες ιστορίες. Ηθελε να δείξει ότι οι αθλητές τον εμπιστεύονται. Και πρόσθετε ότι όλα αυτά πρέπει να τα πουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που υπέστησαν τη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση σε έναν εισαγγελέα.

Μέγα λάθος. Ο αρμόδιος υπουργός έχει πολιτική, νομική και ηθική υποχρέωση να μεταφέρει αμέσως όσα μαθαίνει. Είναι θεσμικός παράγοντας και οφείλει να ενημερώνει τη δικαιοσύνη. Κι αν δεν πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα, είναι βέβαιο ότι θα τον καλέσει ο εισαγγελέας.

Ο κ. Αυγενάκης είδε στην υπόθεση της καταγγελίας Μπεκατώρου μια μεγάλη ευκαιρία. Επιδίωξε να καπηλευθεί το γεγονός και θέλησε να δείξει πόσο σαθρό είναι το οικοδόμημα που έφτιαξαν οι αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.

Δεν έχει άδικο να πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί διεφθαρμένοι αθλητικοί παράγοντες. Είτε με τον τρόπο που περιγράφει η Σοφία Μπεκατώρου είτε με σωρεία οικονομικών ατασθαλιών. Όμως αν πιστεύει ο κ. υπουργός ότι θα αλώσει το αθλητικό κίνημα για να δημιουργήσει δικούς του πόλους εξουσίας, πλανάται πλάνην οικτρά.

Ενας κυβερνητικός παράγων δεν μπορεί να καταπίνει τα αμάσητα. Όταν έρχεται στο γραφείο του ένας αθλητής ή μία αθλήτρια και του εμπιστεύεται τόσο σημαντικά πράγματα (όπως τουλάχιστον ο ίδιος ισχυρίζεται), τότε είναι υποχρεωμένος να πάει αυθωρεί και παραχρήμα στην ελληνική δικαιοσύνη και να την ενημερώσει ενδελεχώς.

Σε όλο αυτό το διάστημα που λάμβανε τις καταγγελίες, ο κ. Αυγενάκης ξέχασε τη στοιχειώδη υποχρέωσή του. Του την υπενθύμισαν μέσω της τηλεοπτικής «Δίκης» δύο ειδικοί: Ενας καθηγητής ποινικού δικαίου και μια δικαστηριακή ψυχολόγος.

Αν μετά απ’ όλα αυτά ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει να αρνείται να πάει στον εισαγγελέα, τότε είναι πολιτικά και νομικά υπόλογος. Εκτός κι αν έλεγε καμιά μπαρούφα για να περάσει η ώρα…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × three =