Πρόσφυγες στο Υπόστεγο Καψαλίου (c)m.charos

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 09/11/2022, η τακτική διά ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων, στην αίθουσα «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος».

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός των αυξημένων κατά τους τελευταίους μήνες μεταναστευτικών ροών προς τις νήσους Κύθηρα και Αντικύθηρα, αποφάσισε να προβεί σε υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το «Ταμείο Αλληλεγγύης» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τα κάτωθι έργα/προμήθειες:

  1. «Προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την υποδοχή και βραχεία παραμονή μεταναστών στα Κύθηρα»
  2. «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και μέσων διάσωσης»
  3. «Μετατροπή δημοτικού ακινήτου σε Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Βραχείας Διαχείρισης Μεταναστευτικών Ροών»

Το ύψος της χρηματοδότησης που ζητάει συνολικά ο Δήμος Κυθήρων είναι €460.000 συν ΦΠΑ%, ήτοι €570.400.

Σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ν.4662/2020, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιβαρύνονται από τις μεταναστευτικές ροές, δικαιούνται χρηματοδότησης για έργα υποδομής και λοιπές δαπάνες, από το «Ταμείο Αλληλεγγύης» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σκοπός του «Ταμείου Αλληλεγγύης» είναι η χρηματοδότηση έργων, προμηθειών και μελετών για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από τις μεταναστευτικές ροές, καθώς και από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας για τη διαμονή πολιτών τρίτων χωρών. Δικαιούχοι χρηματοδότησης μπορεί να είναι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του άρθρου 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Α΄ 116) το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 2 =