background, clean, connection

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Μένουμε Εδώ» ζητά εξηγήσεις για τους τεράστιους λογαριασμός ύδρευσης που έστειλε στους δημότες και επαγγελματίες τις τελευταίες ημέρες εν μέσω πανδημίας. Θέτει μία σειρά από ερωτήματα που αφορούν την υπηρεσία και απευθύνει μομφή στην δημοτική αρχή για το ηθικό μέρος της διαχείρισης της υπηρεσίας ύδρευσης και της αποστολής των «τεράστιων» όπως χαρακτηρίζει λογαριασμών. Ακολουθεί το δελτίο.

“ ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ “

Κύθηρα  24/11/2020

Τεράστιους λογαριασμούς νερού έχει στείλει ο δήμος τις τελευταίες μέρες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έρχεται λοιπόν στην επιφάνεια ένα μεγάλο, σοβαρό θέμα που μάλιστα διαιωνίζεται χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λύση. Ο Δήμος ελέγχεται και νομικά αλλά και ηθικά.

  1. Γιατί έρχονται λογαριασμοί που αφορούν μεγάλες χρονικές περιόδους κατανάλωσης όπως 15 μήνες ή και περισσότερο; Με αποτέλεσμα τα ποσά να είναι δυσβάσταχτα για κάθε καταναλωτή.
  2. Πόσες καταμετρήσεις έγιναν για κάθε μετρητή (ρολόι) στο διάστημα αυτών των μηνών που αναγράφουν οι λογαριασμοί;
  3. Εφόσον οι καταμετρήσεις είναι περισσότερες από μία, γιατί δεν αναγράφεται αναλυτικά η κατανάλωση κάθε περιόδου (καταμέτρησης) για να ξέρουν και οι καταναλωτές με βάση ποιον συντελεστή έχει τιμολογηθεί και ποσά κυβικά νερού έχουν καταναλώσει σε κάθε μία από αυτές; Άλλη κατανάλωση υπάρχει τους χειμερινούς μήνες και άλλη τους καλοκαιρινούς, προφανώς. Άλλη κατανάλωση με κλειστά σπίτια, άλλη με ανοιχτά.
  4. Υπάρχει πρόβλημα βεβαίωσης οφειλών από την πλευρά του δήμου; Αν υπάρχει γιατί δεν έχει λυθεί; Ποιος είναι υπεύθυνος; Σε αυτά τα νομικά, και τυπικά θέματα η δημοτική αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις. Τα δικαιώματα των καταναλωτών – δημοτών  ποιος θα τα σεβαστεί;

Υπάρχει φυσικά και το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης στο οποίο ελέγχεται η δημοτική αρχή:

  1. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στην μέση της υγειονομικής κρίσης και κατ’ επέκταση οικονομικής, με κλειστές επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται;
  2. Μήπως ο δήμος μας έστειλε τους λογαριασμούς λίγο πριν ανακοινωθεί από το υπουργείο εσωτερικών η απόφαση για ρύθμιση οφειλών προς δήμους 120 δόσεων; Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιοι μοιάζει άκρως απειλητικό και βίαιο το δίλημμα ή εξόφληση ή αναγκαστική ρύθμιση ή νέα ρύθμιση οφειλών στους δήμους.
  3. Γιατί ο δήμος αρνείται επίμονα ακόμα και τώρα την μείωση ανταποδοτικών τελών , για το καινούργιο έτος, που προτείναμε, κάτι που έχει γίνει σε πολλούς άλλους δήμους; Κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την άρνηση;
  4. Γιατί αναγκάζει τους καταναλωτές να προβούν σε νέες ρυθμίσεις σε μια περίοδο μη βιώσιμη, υγειονομικής λαίλαπας με κλειστές επιχειρήσεις, ανεργία, προβληματικής τουριστικής περιόδου, χωρίς διαβεβαιώσεις για το μέλλον με δυσκολίες μετακίνησης και επικοινωνίας;

Τελικά η δημοτική αρχή έχει να δώσει μια πειστική απάντηση σε όλα αυτά που βασανίζουν τους συνδημότες μας ή εν τέλει να κάνουμε όλοι χρήση των νομικών – συνταγματικών  δικαιωμάτων που έχουμε σαν καταναλωτές απέναντι σε ένα δήμο που έχει αναγάγει το ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ σε «πολιτικό» marketing.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ . Ζητάμε απαντήσεις τώρα.

“ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × three =