Ο Δήμαρχος Ικαρίας ζητά με επιστολή την ενίσχυση του μεταφορικού ισοδύναμου

Την επιστολή κατέθεσε, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, κατέθεσε την επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας Νίκου Καλαμπόγια με την οποία ζητείται η μείωση των τ​ιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και η ενίσχυση του μεταφορικού ισοδύναμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους μεταφοράς προσώπων και αγαθών από και προς το νησί της Ικαρίας.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Δημάρχου, η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει φέρει σε δεινή θέση τους Ικαριώτες, επηρεάζοντας αρνητικά και τις τουριστικές προοπτικές του νησιού. Ειδικά οι μόνιμοι κάτοικοι που αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα λόγους υγείας με δεδομένη την χρόνια υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας, βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Ως προς το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μια προσπάθεια του κράτους να ενισχύσει την νησιωτικότητα, τονίζεται ότι πρέπει να ενισχυθεί, τόσο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, όσο και για να αποκαταστήσει την αδικία που διαμορφώνεται για τους νησιώτες.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τον Υπουργό, σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει για να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα.

dimarxos-ikarias-nikos-kalabogias-metaforiko-isodynamo

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img