περιφερεια αττικής
Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων σχετικά με την συνάντηση του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη την περασμένη εβδομάδα. Στο δελτίο αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με χρηματοδοτημένα έργα της Περιφέρειας στα Κύθηρα και ζήτησε αύξηση πιστώσεων σε ορισμένα από αυτά. Διαβάστε αναλυτικά.

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας 28-11-2022. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Μπόγρη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά κ. Στράτος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων κ. Σταύρος Βεϊόγλου και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Δημήτρης Μπογιατζής.
Ο Περιφερειάρχης εκθείασε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, για τις πολλές χρηματοδοτήσεις έργων που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία χρηματοδοτεί στο Δήμο μας εμβληματικά έργα ανάπτυξης (ενδεικτικά: ΧΥΤΥ, αφαλατώσεις, οδοποιία, αναπλάσεις, αθλητικά έργα, γέφυρα Μάκρωνα κ.λπ.) συνολικού προϋπολογισμού 27.400.000€.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με χρηματοδοτημένα έργα της Περιφέρειας στα Κύθηρα, για τα οποία δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι Προγραμματικές Συμβάσεις και συγκεκριμένα:
   – Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Λογοθετιάνικα (300.000€). 
   – Δημοτική οδοποιία (1.000.000€) για την οποία ζητήθηκε αύξηση της πίστωσης στα 2.330.000€. 
   – Αποκατάσταση Αγγλικού Σχολείου Μυλοποτάμου (225.000€) για το οποίο ζητήθηκε αύξηση της πίστωσης στις 490.000€. 
   – Επικαιροποίηση μελετών κεντρικού οδικού δικτύου (60.000€), όπου επίσης ζητήθηκε αύξηση της πίστωσης. 
   – Αντιπλημμυρικά έργα (750.000€).
   – Συντήρηση σχολικών μονάδων (1.300.000€).
Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων στον Πειραιά, το οποίο ενεργεί ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, καθώς και η διαδικασία ενίσχυσης του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής με την αξιοποίηση του Ν.4674/20, προκειμένου να επιτευχθεί η μελέτη και ωρίμανση νέων σημαντικών έργων, με το λιγότερο δυνατό κόστος και στον λιγότερο δυνατό χρόνο, όπως ήδη έγινε (ενδεικτικά) με την εκπόνηση των κτηριακών μελετών της Βιτζαμανείου και των Μητάτων, που ωρίμασαν μέσω του Δικτύου Νήσων με κόστος 40.000€ για το Δήμο μας και μόλις σε λίγους μήνες, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να λάβει χρηματοδότηση 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα “ΤΡΙΤΣΗΣ”.
Οι επαφές του Δημάρχου μας με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη είναι διαρκείς και το αποτέλεσμα εμφανές και ορατό μέσα από την εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − seven =