Μέτρια φαίνεται πως είναι η υποδοχή του κοινού στις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Παρά την αξιοσημείωτη προσπάθεια που κατέβαλε για να μας πείσει ότι δε χρειάζεται να παραιτηθεί, αρκετοί κακοί άνθρωποι προτιμούν να δουν άδεια την καρέκλα της.

Η έκπληξη εδώ είναι ότι οι εν λόγω φωνές δεν προέρχονται μόνο από τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και από το εσωτερικό της δικής της πλευράς. Δυστυχώς, το φάντασμα του Εφιάλτη συνεχίζει να πλανιέται πάνω από αυτή τη χώρα, αγαπητές φίλες και φίλοι.

Μία τέτοια φωνή είναι ο γνωστός μας Χάρης Ρώμας. Ο ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η υπουργός Πολιτισμού έχει ήδη παραιτηθεί, απλά δεν το ξέρει.

Όπως είπε:

«Η υπουργός Πολιτισμού έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει. Η κ. Μενδώνη έχει παραιτηθεί αυτή τη στιγμή στη συνείδηση όλων των ανθρώπων του Πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, έχει φύγει από το πόστο της και φαντάζομαι ότι πλέον είναι τυπική η διαδικασία, έως ότου να ζητήσει την παραίτησή της και ο Πρωθυπουργός. Διότι, και την ίδια δεν την συμφέρει πλέον να παραμένει εκεί ως σάκος του μποξ. Η Μενδώνη ήταν από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε αυτό το πόστο, σάκος του μποξ.»

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν είναι και πολύ καλή πολιτικός, οπότε καθόλου περίεργο που συνέβη όλο αυτό:

«Δεν έκανε, βέβαια, και τα κατάλληλα πράγματα για να φτιάξει την εικόνα της ποτέ. Δεν ξέρω αν έχει κάποια θετικά πράγματα να επιδείξει η θητεία της. Στην πραγματικότητα έχει αναλωθεί σε μια σειρά από άκομψα σχόλια, όπως αυτά με τα μαύρα που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Μπορεί εν μέρει μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά έχει σημασία πώς το λες και πότε το λες, σε ποια στιγμή τα λες. Φαίνεται πως η ίδια δεν έχει το πολιτικό ένστικτο για να μπορέσει να τοποθετηθεί σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο τη στιγμή που πρέπει. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό.»

Ένα άλλο μαχαίρι στην πλάτη της κ. Μενδώνη ήρθε από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελίζα ΒόζεμπεργκΌπως είπε η γαλάζια ευρωβουλευτής στο ραδιόφωνο, ακόμα κι αν η ίδια θεωρεί ότι η Λίνα Μενδώνη ούτε ήξερε ούτε προσπάθησε να συγκαλύψει κάτι, πιστεύει επίσης ότι η υπουργός πρέπει να κάνει τη χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραιτηθεί:

«Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία παρόμοια γνώμη εξέφρασε και ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του. Όπως είπε ο κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος μικρός υπήρξε στη ΔΑΠ, αν και από τότε ίσως να έχει γίνει στα κρυφά οπαδός του Αμπντουλάχ Οτσαλάν:

«Κατ’αρχήν θα σταθώ στην υπουργό Πολιτισμού, την κ. Μενδώνη, για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση, τις τελευταίες ημέρες. Θα δεχθώ όλα όσα είπε η ίδια, ότι δεν είχε καμία πρόθεση συγκάλυψης, ότι εξαπατήθηκε από το υποκριτικό ταλέντο του Λιγνάδη και για αυτό υπήρξαν οι καθυστερήσεις στις αντιδράσεις της και στις αντιδράσεις του υπουργείου της. Διότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στις αντιδράσεις του υπουργείου, τα πολιτικά αντανακλαστικά της κ. Μενδώνη αποδείχθηκαν πολύ χαμηλά, πολύ αργά. Ακόμη κι αν δεχθώ πλήρως και λέω το δέχομαι, δέχομαι τις καλές προθέσεις της, δέχομαι ότι δεν υπήρξε ποτέ στην πρόθεσή της η συγκάλυψη, το δέχομαι, και πάλι όμως η κ. Μενδώνη δεν μπορεί να σταθεί πλέον στη θέση που βρίσκεται. Δεν μπορεί να καθίσει άλλο στη θέση της υπουργού Πολιτισμού.

Και αυτό για δύο λόγους. Ο επικεφαλής αυτού του κρίσιμου και ευαίσθητου τομέα πρέπει στοιχειωδώς να έχει τον σεβασμό των ανθρώπων του χώρου, να διατηρεί ακέραιο το κύρος του. Και εδώ αυτό έχει χαθεί, όταν χιλιάδες άνθρωποι του Πολιτισμού υπογράφουν καλώντας σε να παραιτηθείς, πώς εσύ θα συνεργαστείς στη συνέχεια και θα οργανώσεις μαζί τους την πολιτιστική ζωή της χώρας. Πώς θα λειτουργήσεις στα καθήκοντά σου όταν δεν έχεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Πολιτισμού; Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα αργά αντανακλαστικά μπορεί να δικαιούται να τα έχει ένας απλός πολίτης, ένας υπουργός οφείλει να έχει γρήγορα αντανακλαστικά, να αντιδρά με δίκαιο και γρήγορο τρόπο. Και να μην αφήνει τις πληγές ανοιχτές να κακοφορμίσουν όπως έγινε στην περίπτωση της κ. Μενδώνη. Καλημέρα κ. Μενδώνη, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να παραιτηθείτε σύντομα, όσο καθυστερείτε το προσωπικό κόστος που θα πληρώσετε θα είναι μεγαλύτερο. Είναι δυστυχώς απαράβατος κανόνας αυτός και όποιος έχει παρακολουθήσει την πολιτική ζωή τις τελευταίες δεκαετίες το γνωρίζει αυτό.»

Από την άλλη, υπάρχουν και μεταξύ των κοινών θνητών φωνές που απαιτούν την παραίτηση της κ. Μενδώνη. Σήμερα το πρωί, καλλιτέχνες άνοιξαν σχετικό πανό έξω από το υπουργείο Πολιτισμού:

Λέτε να έχει παραιτηθεί ήδη και να μας έχει εξαπατήσει με την υποκριτική της ικανότητα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 3 =