nikos-vardas

Αντίο Φίλε.
Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που κυριαρχούν από χθες στο μυαλό μου.

Ο Νίκος Βάρδας, ο γνωστός σε όλους τους Κυθήριους από την σταδιοδρομία του στην αρχαιολογική υπηρεσία, για πολλά χρόνια πρόεδρος στην κοινότητα του, για πολλά χρόνια πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, ο άνθρωπος της προσφοράς, της εργατικότητας, της αποτελεσματικότητας, της οικογένειας, της φιλίας, της παρέας δεν είναι πιά μαζί μας.
Άριστος οικογενειάρχης, με την άξια σύζυγο του, ευτύχησαν να δουν τα παιδιά τους να διαπρέπουν στους τομείς που επέλεξαν, ο Παναγιώτης τους πετυχημένος Καθηγητής Καρδιοχειρούργος στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, η Ελίνα τους με τον Παναγιώτη της πετυχημένοι επιχειρηματίες, πρωταγωνιστές στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.
Και στην εργασία του όμως, σαν βασικό στέλεχος της υπηρεσίας του διέπρεψε. Πρωτοστάτησε για δεκαετίες στην αναστύλωση και συντήρηση σημαντικών μνημείων του νησιού μας. Από το Βενετσιάνικο κάστρο της Χώρας, μέχρι το τελευταίο απομακρυσμένο ερημοκλήσι απασχόλησαν το ενδιαφέρον του και την φροντίδα του.

Ένας τόσο δραστήριος και αποτελεσματικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει και στα κοινά.

Υπήρξε ηγετικό στέλεχος στην δημιουργία της Δημοτικής μας παράταξης το 2006.
Εξελέγη πρόεδρος της κοινότητας Λιβαδίου και πρωταγωνίστησε στην υλοποίηση σημαντικών έργων στα χωριά της Κοινότητας του. Οι συνδημότες του εκτιμώντας το έργο του, τον τιμούσαν και τον εξέλεγαν για τρεις θητείες, όποτε αποφάσισε να αποσυρθεί.
Όμως η μοίρα δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να δημιουργεί και να χαίρεται, πάλεψε γενναία με την επάρατη νόσο για μεγάλο διάστημα, χθες το βράδυ αποφάσισε νέος ακόμη, να αποσυρθεί από την μάχη με αξιοπρέπεια, όπως με αξιοπρέπεια ήταν όλη του η ζωή!
Το κενό που αφήνει στην οικογένεια του και σε όλους εμάς τους φίλους του είναι τεράστιο. Θα ζεις Νίκο στην σκέψη μας στην καρδιά μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε Νίκο φίλε μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειρας γης που θα σε σκεπάσει

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 − 7 =