Σάβ, 07 Φεβ 2026
16.5 C
Cythera

Νότια Κορέα: Η μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ένα από τα τελευταία υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζεται στη Νότια Κορέα, θα πάψει να είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Θα παραμείνει πάντως υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κλειστούς δημόσιους χώρους που υποδέχονται κοινό, καθώς και όταν συμμετέχει κανείς σε συγκεντρώσεις άνω των 50 ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε η Τζονγκ Γιουν-κιονγκ, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA).

Η αξιωματούχος τόνισε πως η άρση του μέτρου είναι εφικτή χάρη «στην υπομονή και τη συνεργασία των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα επιβραδύνεται από τη 17η Μαρτίου, όταν καταγράφηκε ρεκόρ 620.000 και πλέον μολύνσεων, η κορύφωση του κύματος που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον και ιδίως στην υποπαραλλαγή της BA.2. Πέρα από τα κρούσματα, μειώνεται επίσης ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι επαρκείς, εξήγησε η κυρία Τζονγκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αρχές ήραν σταδιακά τα περισσότερα άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως τη μείωση του ωραρίου εστιατορίων και κινηματογραφικών αιθουσών, τα όρια στους αριθμούς των ανθρώπων που μπορούσαν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν 50.568 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 136 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε τους 22.724 νεκρούς επί συνόλου 17.194.616 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,13%.

Τα κρούσματα μειώθηκαν σε σύγκριση με τα 57.464 της προηγουμένης και τα 81.043 της περασμένης Παρασκευής.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε στους 526 (-26 σε 24 ώρες).

Ως αυτό το στάδιο, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 86,8% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Νότιας Κορέας, ενώ το 64,5% έχει λάβει αναμνηστικές δόσεις.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Απάντηση Κ. Καψάλη στις αιτιάσεις του Ζ. Σουρή για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Με μια σκληρή δήλωση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου...

AQUA JEWEL: Νέα αλλαγή αναχώρησης από Πειραιά

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο «AQUA JEWEL»...

Γερμανία: Στη φυλακή ο 26χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) σε...

Αναφορά Θοδωρή Δρίτσα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυθήρων

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε...

40ήμερο Μνημόσυνο Καλλιόπης Κομηνού – Καπετανάκη

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 θα τελεστεί το 40ήμερο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img