nikolaos-manolakos

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε την 7η Ιανουαρίου 2022 ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς & Νήσων, Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος.

Ο Βουλευτής, κληθείς να σχολιάσει την επικαιρότητα, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,  ο Αντιστράτηγος ε.α., οποίος είχε διατελέσει και Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, τόνισε να μην θεωρεί «εύκολο» το Καστελόριζο, γιατί θα εκπλαγεί, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Τα χέρια μακριά από το Καστελλόριζο! Εκεί χτυπά η καρδιά της Ελλάδας!».

Σε ό,τι αφορά τα νέα αεροσκάφη Rafale, ο Νίκος Μανωλάκος δήλωσε ότι η υπεροχή μας στον αέρα γίνεται  πλέον αδιαμφισβήτητη, αφού πρόκειται για αεροσκάφη τελευταίας γενιάς με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, τα οποία  μπορούν να βάλουν σε μεγάλη απόσταση, γεγονός, που τα καθιστά, όπως είπε «τον φόβο και τον τρόμο των Τούρκων».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και απειλές, ο Βουλευτής εξήγησε ότι ο πραγματικός λόγος, που η Τουρκία προκαλεί και ζητεί μετ’ επιτάσεως την αποστρατιωτικοποίηση  των νησιών μας, είναι γιατί φοβάται, αφενός την ευκολία με την οποία μπορούν να δράσουν από εκεί μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, αφετέρου την προοπτική να τοποθετήσουμε στα νησιά σύγχρονα πυραυλικά συστήματα εναντίον χερσαίων εναερίων και πλωτών στόχων, τα οποία θα δημιουργήσουν, όπως είπε, τείχος αντιπρόσβασης στην περιοχή και δεν θα επιτρέψουν τον θαλάσσιο και εναέριο έλεγχο της Τουρκίας  στο Αιγαίο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen + five =