nike

Το τελεσίγραφο των 17 μηνών που έδωσε το ευρωπαϊκό τμήμα της Nike (NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS – NEON) σε 91 ελληνικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στις οποίες απαγορεύει από τις 27 Οκτωβρίου του 2021 να αγοράζουν τα προϊόντα της και να τα μεταπωλούν, απασχολεί την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Nike στην επιστολή της, αναφέρει ότι έχει αποφασίσει να διακόψει την επιχειρηματική συνεργασία με τα προαναφερόμενα καταστήματα από το τέλος της σεζόν SU22 (καλοκαίρι 2022) και ως εκ τούτου η επιχειρηματική σχέση θα λήξει αυτόματα στις 31 Μαΐου 2022 χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προειδοποίηση. Ως τελευταία σεζόν που θα παραδοθεί στους εμπόρους ορίστηκε η SU22 (καλοκαίρι 2022).

Σύμφωνα με την επιστολή-τελεσίγραφο που τους απέστειλε, η στρατηγική των συγκεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών δεν συνάδει με τα στρατηγικά της σχέδια. Οι Έλληνες έμποροι καταγγέλλουν την πολυεθνική για μονοπωλιακές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Nike σκοπεύει να κλείσει τα φυσικά καταστήματα της Καλλιθέας, του Περιστερίου, ένα από τα δύο της Γλυφάδας, της Λάρισας, της Κομοτηνής, της Πάτρας και ίσως και το κατάστημα της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, αυτή την ώρα, οι 91 ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει μέσα σε έξι σεζόν να μπορέσουν να βρουν τρόπο να αναπληρώσουν το «χαμένο» εμπόρευμα, μιας εταιρείας, της οποίας οι πωλήσεις των προϊόντων μπορούν να αντιστοιχούν ακόμη και στο 80% του τζίρου κάποιων εξ αυτών.

Ο εμπορικός κόσμος έχει ενημερώσει για αυτή την εξέλιξη και Έλληνες ευρωβουλευτές, με ορισμένους να σχεδιάζουν να θέσουν το θέμα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου. Για το θέμα φέρεται να έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την ίδια ώρα, ο εμπορικός κόσμος σχεδιάζει τη δικαστική προσφυγή εναντίον της NEON, στην περίπτωση που η εταιρεία δεν ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι στις 91 αυτές επιχειρήσεις απασχολούνται περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι, οι θέσεις των οποίων τίθενται τώρα εν αμφιβόλω.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 1 =