netflix

Τρόπους να ανακάμψει μετά την κατάρρευση της μετοχής του κατά 40% και την απώλεια συνδρομητών για πρώτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια, αναζητά το Νeftlix. Όπως είχε προαναγγελθεί, έγινε γνωστό στους εργαζόμενους της εταιρείας, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ο όμιλος θα εισαγάγει έναν νέο, οικονομικότερο, τύπο συνδρομής, ο οποίος ωστόσο θα περιέχει διαφημίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, σε σημείωμα προς τους εργαζομένους της εταιρείας αναφέρεται ειδικότερα, ότι ο νέος τύπος συνδρομής θα εισαχθεί τους τελευταίους μήνες του έτους, ενώ αναμένεται και η κατάργηση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, μεταξύ συνδρομητών, την ίδια περίοδο.

Ο CEO του Netflix, Reed Hastings, για χρόνια αρνείτο, να προσθέσει διαφημίσεις στην υπηρεσία, ωστόσο ο εντεινόμενος ανταγωνισμός με τις άλλες πλατφόρμες streaming οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

«Όσοι ακολουθούν το Netflix, γνωρίζουν, ότι ήμουν κατά της πολυπλοκότητας των διαφημίσεων και υπέρ της απλότητας της εγγραφής. Ωστόσο, όσο και να υποστηρίζω αυτό, υποστηρίζω ακόμη περισσότερο το δικαίωμα επιλογής των συνδρομητών. Και το να επιτρέπεται στους καταναλωτές, που θέλουν να έχουν χαμηλότερη τιμή και είναι ανεκτικοί στη διαφήμιση, να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, βγάζει νόημα», δήλωνε σχετικά τον Απρίλιο ο Hastings, προαναγγέλλοντας την προσθήκη διαφημίσεων στην πλατφόρμα μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Οι εξελίξεις ωστόσο τον «ξεπέρασαν», με αποτέλεσμα την επίσπευση της διαδικασίας.

Στο σημείωμα προς τους εργαζομένους της εταιρείας, που εξασφάλισαν οι NYT, τα στελέχη της εταιρείας επικαλέστηκαν τους ανταγωνιστές τους, αναφέροντας ότι τόσο το HBO όσο και η Hulu κατάφεραν «να διατηρήσουν ισχυρές επωνυμίες, ενώ προσφέρουν μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις».

Ο νέος τρόπος συνδρομής, που θα περιλαμβάνει και διαφημίσεις, θα κοστίζει λιγότερο.

«Κάθε μεγάλη πλατφόρμα ροής, εξαιρουμένης της Apple, έχει ή έχει ανακοινώσει μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Οι πελάτες επιθυμούν επιλογές σε χαμηλότερες τιμές», αναφέρεται στο σημείωμα. Το HBO Max, για παράδειγμα, προσφέρει μια υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις για 15$ το μήνα, ενώ χρεώνει 10$ το μήνα για την συνδρομή με διαφήμιση.

Απώλεια 200.000 συνδρομητών και 40 δισ. δολαρίων

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις 20 Απριλίου, η μετοχή του Netflix κατέρρευσε κατά σχεδόν 40% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχοντας πληγεί από την απώλεια των 200.000 συνδρομητών το 1ο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοπιστωτικής ανάλυσης Factset, η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού σημείωσε απώλειες 40 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας για πρώτη φορά σε 10 χρόνια μεγάλες απώλειες σε συνδρομητές.

Ο όμιλος αποδίδει τη μείωση του αριθμού των συνδρομητών του κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου στην αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας του στη Ρωσία, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο όμιλος υπέστη επίσης μείωση της ανάκαμψης των συνδρομών που είχαν προκαλέσει τα lockdown λόγω της Covid-19. Αυτή η εισροή συνδρομητών τελείωσε με την επανέναρξη της δραστηριότητας.

«Το Netflix αναφέρει ότι προβλέπει ακόμη δύο εκατομμύρια λιγότερους συνδρομητές το 2ο τρίμηνο και αρχίζει να βρίσκει λύσεις, για να χρεώσει τους 10 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών του, που τις επωφελούνται δωρεάν, καθώς μοιράζονται τους κώδικες πρόσβασης», υπογράμμισε σχετικά ο Κένεθ Λίον, αναλυτής της εταιρίας CFRA.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − seven =