Τα εντάλματα θα αφορούν πρόσωπα που βίασαν το κορίτσι και έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά και άτομα από το στενό περιβάλλον των κατηγορούμενων που φαίνεται ότι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Οι νέες συλλήψεις θα φέρουν και συμπληρωματική κατάθεση από τη 12χρονη που θα κληθεί να αναγνωρίσει τους ύποπτους.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συνδεθούν ύποπτα ανώνυμα διαδικτυακά προφίλ και αριθμοί τηλεφώνου με πρόσωπα και στοιχεία ταυτότητας.

  • Αναζητώντας απαντήσεις οι αστυνομικοί εξετάζουν τα 253 προφίλ, που είδαν και διάβασαν την ανάρτηση της 12χρονης στην κλειστή ανώνυμη εφαρμογή. Μεγαλύτερο βάρος δίνεται από τις αρχές στις περίπου 300 καταχωρήσεις επαφών από ενήλικα άτομα που βρέθηκαν στο κινητό του κοριτσιού.

Με ορισμένες από αυτές μάλιστα υπήρχαν συχνές επικοινωνίες και ανταλλαγές ύποπτων μηνυμάτων. Αν διαπιστώνεται για όσους ταυτοποιούνται ότι έχουν ποινική εμπλοκή στη σοκαριστική υπόθεση, θα οδηγούνται απευθείας στον Ανακριτή.

Στο μικροσκόπιο τον ερευνών έχει μπει συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είχε περιγράψει η 12χρονη στην πρώτη της κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου, που φέρεται να συνεργαζόταν με τον 53χρονο κατηγορούμενο μαστροπό-βιαστή.

  • Ο «Μιχάλης» όπως τον κατονόμασε το κορίτσι, έκλεινε τα ραντεβού με τους βιαστές ενώ τη συνόδευε στο μετρό των Σεπολίων όπου συναντούσε τους «πελάτες».

Ενδείξεις που θα μαρτυρούν ότι η 12χρονη δεν ήταν το μόνο θύμα βιασμού και μαστροπείας στην οικογένεια, συνεχίζουν να αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Τα 6 από τα αδέρφια του κοριτσιού, βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο Παίδων όπου εξετάζονται από παιδοψυχολόγους και ιατροδικαστές για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα δύο μεγαλύτερα, ενήλικα αδέρφια, που μένουν προσωρινά με συγγενικά πρόσωπα, θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες και εκείνα από ιατροδικαστή. Παράλληλα θα δώσουν νέες συμπληρωματικές καταθέσεις, σε μια προσπάθεια των αρχών να αντλήσουν κρίσιμα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 18 =