dimoskopisi-ekplixi

Νέα δημοσκόπηση της MRB καταγράφει το πολιτικό σκηνικό λίγους μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες. Η ακρίβεια παραμένει πρώτο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν το πώς βλέπουν οι πολίτες τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στη δημοσκόπηση της MRB για το newsbomb, συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, ενώ για πρώτη φορά, μια προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%.

dimoskopisi-mrb-oktovrios22

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι ποσοστού 22,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%, ποσοστό οριακό ξανά για την είσοδό του στη Βουλή. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στο 6,8%.

dimoskopisi-mrb-oktovrios22

Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται το 7,2%. Εδώ, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 31,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

dimoskopisi-mrb-oktovrios22

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 38,5% και ο Αλέξης Τσίπρας με 28,8%. Ο «κανένας» είναι στο 22,8%.

dimoskopisi-mrb-oktovrios22

Για την ακρίβεια πάντως, είναι συντριπτική η διαφορά σε σχέση με άλλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

dimoskopisi-mrb-oktovrios22

dimoskopisi-mrb-oktovrios22

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =