mitsotakis

Το γάντι που πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τη Νέα Σμύρνη, σηκώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, Δευτέρα, 08/03, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε και επισήμως την κυβερνητική γραμμή στο ζήτημα με αιχμές για τα πολιτικά φρονήματα των διαμαρτυρόμενων, καλύπτοντας απόλυτα και τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που άφησαν αιχμές για προηγούμενη δράση του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε χθες στην πλατεία, καθώς και το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα πολίτη, που υπέστη ξυλοδαρμό από άνδρες της Αστυνομίας.

Από την κυβέρνηση επικαλούνται ότι η σκηνή της βίαιης όπως παραδέχονται σύλληψης στη Νέα Σμύρνη κυκλοφόρησε σε όλο το διαδίκτυο μέσω των κοινωνικών δικτύων. Φέρνουν ως επιχείρημα ότι στο βίντεο δεν υπήρχε καμία απολύτως κάλυψη του προσώπου του συλληφθέντος, βίντεο το οποίο όπως λένε αναπαρήχθη και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο καθένας ήταν απολύτως σε θέση να αναγνωρίσει το πρόσωπο που εμφανιζόταν, πολλώ δε μάλλον που επρόκειτο για άτομο γνωστό από προηγούμενες ανάλογες δράσεις του, υποστηρίζουν επίσης κυβερνητικά στελέχη. Ισχυρίζονται δε ότι ως εκ τούτου από τη στιγμή που το πρόσωπο του πολίτη δημοσιοποιήθηκε, κυκλοφόρησε ελεύθερα στη δημόσια σφαίρα, ο καθένας μπορούσε να αναφερθεί σε αυτό και δεν τίθεται κανένα ζήτημα προσωπικών δεδομένων. Ενώ κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση των εικόνων του συλληφθέντος.

Με τον τρόπο αυτό, από την κυβέρνηση θέλουν να προσπεράσουν τις κατηγορίες για φακέλωμα πολιτών και για μετατροπή σε ιδιώνυμο της συμμετοχής σε συλλογικότητες και οργανώσεις.

Η βασική γραμμή όμως της κυβέρνησης, την οποία προφανώς και θα υποστηρίξει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, είναι η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με επεισόδια και μπαχαλάκηδες, αλλά και η σύνδεση των διαδηλώσεων υπέρ Δημήτρη Κουφοντίνα με αρνητές του κορονοϊού.

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας “επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.” Αφήνει επίσης αιχμές για τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με επιθέσεις κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, αλλά και για τη συμμετοχή των ίδιων στελεχών της νεολαίας σε πορείες υπέρ Κουφοντίνα.

“Πως γίνεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του κόμματός του να βρίσκονται πάντα ανάμεσα σε αυτούς που προκαλούν επεισόδια, στα πανεπιστήμια, στις καταλήψεις, στις πορείες υποστηρικτών της τρομοκρατίας, στο κέντρο, σε γειτονιές και σε πλατείες της Αθήνας και άλλων πόλεων; Πως γίνεται o ο ίδιος και το κόμμα του να στρέφονται πάντα κατά της αστυνομίας, πριν καλά –καλά τελειώσουν τα επεισόδια και να υιοθετούν στις ανακοινώσεις τους όσα ισχυρίζονται κάθε φορά οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες και τραμπούκοι;” αναρωτιούνται στελέχη της κυβέρνησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μπλέκοντας Κουφοντίνα, επεισόδια, τρικάκια, εφαρμογή του lockdown και τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, να ακυρώσει κάθε κριτική για αστυνομική βία αλλά και για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ιδίως από το χώρο της ίδιας της κεντροδεξιάς, καθώς ταυτίζει με αναρχικούς κάθε αντίδραση στις μεθόδους της Αστυνομίας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 + seven =