proskrousi-xytra-sea-wirch.

Περιστατικό πρόσκρουσης σκάφους στην βραχονησίδα Χύτρα, έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 12/09. Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Καψαλίου. Το ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ειδοποίησε την Λιμενική Αρχή Κυθήρων και άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

proskrousi-xytra-sea-wirch1

Πρόκειται για το Ι/Φ σκάφος “SEA WITCH”, σημαίας Γερμανίας, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καψαλίου Κυθήρων με ίδια μέσα, ενώ στο σημείο βρισκόταν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυθήρων, το οποίο πραγματοποίησε απάντληση μικρής ποσότητας υδάτων από το πρωραίο τμήμα του Ι/Φ σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τέσσερις (04) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν ιατρική περίθαλψη. Από το Β΄ Λ/Τ Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEA WITCH” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

proskrousi-xytra-sea-wirch

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − three =