elia

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπεγράφη από το υπουργείο Οικονομικών η μεταφορά της πίστωσης ύψους 11.125.560 ευρώ προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκτός Προϋπολογισμού του ΥπΑΑΤ, που αφορά ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς της χώρας που δεν έχουν ενισχυθεί έως σήμερα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “ΑγροΤύπος“, στην ενίσχυση αυτή αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, το περασμένο Σάββατο, σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Στυλίδα, παρουσία παραγωγών και εκπροσώπων του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδος.

Στην συνάντηση αυτή, παρών ήταν και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), κ. Γιώργος Ντούτσιας. Ο κ. Ντούτσιας εξήγησε, πως το συνολικό κονδύλι που εγκρίθηκε, ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ, η δε ενίσχυση που θα δοθεί, θα αφορά την Κονσερβολιά (Αμφίσσης, Αγρινίου, Καβάλας κ.λπ.), καθώς επίσης και την βρώσιμη (επιτραπέζια) ελιά Χαλκιδικής, που έως σήμερα δεν έχει πάρει ενισχύσεις covid.

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Ντούτσια, η ενίσχυση, που θα αφορά το έτος 2019, θα ανέλθει στα 40 ευρώ το στρέμμα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six + six =