galazioi-diaxifismoi

Σε υψηλούς τόνους συζητήθηκε την Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, για την περιβόητη ΚΥΑ βοσκότοπων, που πετσόκοψε τα χρήματα χιλιάδων παραγωγών. Για μια ακόμα φορά ο υπουργός, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς μερίδα κτηνοτρόφων, κυρίως των νεοεισερχόμενων, κάνοντας λόγο για «επενδύσεις της πλάκας και του χαβαλέ».

Ο Μανούσος Βολουδάκης κατηγόρησε το ΥπΑΑΤ ότι στο θέμα αυτό κινήθηκε με τη λογική «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά», ενώ ζήτησε να μην ισχύσει η ΚΥΑ.

«Καταργούμε, δηλαδή, με αυτή την ΚΥΑ που μου λέτε να αποσύρω την αδικία που υπήρχε ως σήμερα, που χώριζε την Ελλάδα σε ευνοημένες και αδικημένες περιφέρειες, τους κτηνοτρόφους μας σε προνομιούχους και μη προνομιούχους κτηνοτρόφους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σπήλιος Λιβανός, για να προσθέσει ότι: «έρχεστε και μιλάτε κατ’ ουσίαν για τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι μπαίνοντας, θα πάρουν από το εθνικό απόθεμα κάποια χρήματα, και δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να σχολιάσετε καθόλου από πού φεύγουν αυτά τα χρήματα. Το αντιλαμβάνεστε ότι τα χρήματα τα οποία παίρνουν κάποιοι, βγαίνουν από τις τσέπες κάποιων άλλων. Ένα αυτό. Σε αυτό δεν είπατε τίποτα. Μιλάτε για αυτούς οι οποίοι έρχονται και κάνουν επενδύσεις ως νεοεισερχόμενοι και εμείς τους χαλάσαμε τη δουλειά, γιατί ετεροχρονισμένα φέραμε την ΚΥΑ. Γνωρίζετε ότι είναι περίπου χίλιοι πεντακόσιοι εξ αυτών που πέρυσι και πρόπερσι ήρθαν, πήραν αυτά τα δικαιώματα -σας το είπα και πριν, αλλά δεν το καταλάβατε ίσως- και μέσα σε πέντε μήνες τα πούλησαν; Καμία επένδυση! Πλάκα, χαβαλές. Αυτοί οι οποίοι έρχονται και πραγματικά θέλουν να στήσουν μία επιχείρηση παραγωγική, δεν παίρνουν τα νεαρά, αυτά τα οποία εμείς μειώσαμε στο 1/3. Παίρνουν παραγωγικά ζώα. Αυτοί, λοιπόν, τους οποίους νομίζετε ότι εκπροσωπείτε, δεν έχουν θιγεί από την ΚΥΑ την οποία κατεβάσαμε».

«Να πάτε να τους το πείτε, κύριε Υπουργέ», ανταπάντησε ο Μανούσος Βολουδάκης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 5 =