πολιτικό κόμμα νέα δημοκρατία

Επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση με την ενοικίαση της «βίλας» στο Σούνιο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Παραθέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα, διατηρώντας έτσι στο ζήτημα στην επικαιρότητα. «Αντί να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια, ας απαντήσει:

  1. Πώς γίνεται να νοικιάζει κάποιος βίλα 142 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής έναντι 500 ευρώ τον μήνα;
  2. Πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός περιουσιακού στοιχείου που είχε βγει προς πώληση για 1,200.000 ευρώ να πληρώνει 20.000(;) + ΦΠΑ σήμερα για να πάρει 18.000 σε τρία χρόνια, «μπαίνοντας μέσα» για τα καλά, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ;
  3. Την Κυριακή που διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο πόθεν έσχες του, δεν ήξερε όσα «ανακάλυψε» χθες;», αναφέρουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν διερωτώμενοι «ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;»

Προηγουμένως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραθέσει δημοσίως τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία ζητούσε απαντήσεις στα 11 ερωτήματα που είχε εξαρχής θέσει. Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι έχει υπογράψει τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τ.μ. στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020. Σε ό,τι αφορά την ανακαίνιση που έλαβε χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι τα έξοδα επιβάρυναν τον ιδιοκτήτη και το κόστος έφτασε τα 20.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

«Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ», υπογράμμιζε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × two =