dimto

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που φιλοξενεί συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου, έχει κατονομάσει στον εισαγγελέα τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, ως τον άντρα που την βίασε.

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο οποίος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ’90 και μέχρι σήμερα.

Έτσι πολλοί εκτιμούν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η απαράδεκτη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, η οποία χαρακτηρίζει τον βιασμό ως «δυσάρεστο περιστατικό».

Στην ανακοίνωση είναι περισσότερο από εμφανής η προσπάθεια της ΕΙΟ να κατηγορήσει το θύμα, τη Σοφία Μπεκατώρου, αφήνοντας υπονοούμενα για τον χρόνο που επέλεξε να μιλήσει ενώ επί της ουσίας της επιτίθεται αναφέροντας ότι «δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε».

Η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του Αδαμόπουλου

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την επώνυμη καταγγελία που έγινε από την Σοφία Μπεκατώρου, ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Στεργίου ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΕΙΟ.

«Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας κ. Αδαμόπουλου

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

 

Η παραίτηση και το κύμα συμπαράστασης

Η αήθης ανακοίνωση προκάλεσε την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ της ΕΙΟ, Γιάννη Παπαδημητρίου ο οποίος με μια πολύ σκληρή δήλωσή του επιτίθεται στην Ομοσπονδία για την απαράδεκτη ανακοίνωση που εξέδωσε για την χρυσή Ολυμπιονίκη.

Όπως γράφει στη δήλωσή του ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς:

«Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε».

Να σημειωθεί ότι η προσβλητική ανακοίνωση προκάλεσε έκρηξη οργής και στους πολίτες οι οποίοι κάνουν συλλογή υπογραφών κατά της ΕΙΟ με κείμενο στο avaaz.

Αλέξης Τσίπρας: «Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του το βράδυ της Παρασκευής στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, επισημαίνοντας την προσπάθεια που γίνεται κάθε φορά όταν μια γυναίκα βγαίνει να μιλήσει να μετατραπεί σε κατηγορούμενη από θύμα.

Έγραψε στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας:

«Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή».

σεξουαλική κακοποιηση

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − two =