Κορονοϊος: 510 νέα κρούσματα,67 στη Θεσσαλονίκη, 323 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 67 κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.370, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.721 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.355 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 323 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 225 (69,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87,6% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει από την αρχή της πανδημίας 1.028 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.213 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...
00:01:29

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img