vouleftis KINAL

«Οι κυρώσεις προς την Τουρκία είναι πλέον μονόδρομος και πρέπει να σταματήσει κάθε πώληση ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας έχει ήδη ζητήσει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στην ολομέλεια του ΕΚ για την κατάσταση στην Κύπρο και για τα Βαρώσια, μετά την ομιλία του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε επίσης το προεδρείο γιατί έδωσε προηγουμένως τον λόγο στον ευρωβουλευτή Λαγό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή».
Στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας για την Κύπρο και τα Βαρώσια ο κ. Ανδρουλάκης τοποθετούμενος μετά την ομιλία του Ζοσέπ Μπορέλ είπε: «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου υποστηρίξατε την υιοθέτηση μίας σε εισαγωγικά «θετικής ατζέντας» για την Τουρκία. Πριν στεγνώσει το μελάνι των συμπερασμάτων, η Τουρκία συνέχισε τις προκλήσεις και τις παράνομές της ενέργειες  από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, μέχρι τον Καύκασο και το Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην περίπτωση των Βαρωσίων υπογράμμισε :
«Στα Βαρώσια, τα σπίτια έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους ανοιχτά 46 χρόνια τώρα, περιμένοντας να επιστρέψουν αυτοί που εκδιώχθηκαν βίαια, αφήνοντας πίσω τους τις πατρογονικές εστίες. Το Ψήφισμα 5 50 του 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούσε την επιστροφή των κατοίκων, υπό την προσωρινή διοίκηση του OHE δίνοντας ελπίδες σε εκατοντάδες Ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Μία ελπίδα που ο Ερντογάν με το πικνίκ μίσους που διοργάνωσε με τον εκλεκτό του κ. Τατάρ θέλει να σβήσει διαπαντός, μετονομάζοντας μάλιστα την κεντρική λεωφόρο με το όνομα του Τούρκου στρατηγού του Αττίλα, υπηρετώντας το καταστροφικό σχέδιο της διχοτόμησης.

Ο Ερντογάν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο κι εσείς στρουθοκαμηλίζετε».
Απευθυνόμενος προς τον κ. Μπορέλ  κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε: «Αντί να εκφράσετε για άλλη μια φορά την ανησυχία και αλληλεγγύη σας, πάρτε αποφάσεις που προστατεύουν την αξιοπρέπεια των λαών που εκπροσωπείτε.
Είναι πλέον μονόδρομος οι κυρώσεις, είναι πλέον μονόδρομος να σταματήσει κάθε πώληση ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας έχει ήδη ζητήσει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + 7 =