mnimonio-synergasias

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης μετέβη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητή κ. Χρήστο Ζερεφό, αστροφυσικό διεθνούς εμβέλειας, με μακρινή καταγωγή και από τα Κύθηρα (Ποταμός).

Οι δύο άνδρες υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κυθήρων, των Φίλων Μουσείων Κυθήρων και του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με στόχο την επιστημονική επιμέλεια και τεκμηρίωση του Μουσείου Μετανάστευσης Κυθήρων, που θα δημιουργηθεί στην Αγ. Πελαγία.

Το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας, αποτελεί ένα από τα 14 Ερευνητικά Κέντρα της Ακαδημίας Αθηνών και ιδρύθηκε το 1918 από τον σπουδαίο Έλληνα λαογράφο Νικόλαο Γ. Πολίτη. Σήμερα αποτελεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης του λαϊκού μας πολιτισμού, των ηθών και εθίμων, της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και λαογραφίας, καταγράφοντας επιστημονικά επιτεύγματα, μελέτες και εκδόσεις μεγάλης ιστορικής και λαογραφικής σημασίας.

Η τριμερής αυτή συνεργασία, προσδίδει τεράστιο επιστημονικό κύρος στην δημιουργία του Μουσείου Μετανάστευσης, αφού η Ακαδημία Αθηνών, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Χώρας, αποτελεί εγγυητή επιστημονικής ορθότητας αναφορικά με την μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση και οργάνωση του μεγάλου και οραματικού αυτού έργου για τον τόπο μας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο Μετανάστευσης Κυθήρων τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Arthur Spyrou.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =